VIDEO ⟩ Läänemets esitab päästeameti juhiks Klaose ja kapo juhiks Pallosoni (1)

Copy

Siseminister Lauri Läänemets (SDE) tutvustas täna päästeameti ja kaitsepolitseiameti peadirektori kandidaate. Politsei- ja piirivalveameti kandidaati veel ametlikult ei teatatud.

Postimehele teadaolevalt on PPA juhi kandidaadiks siseministeeriumi sisejulgeoleku asekantsler Veiko Kommusaar, kelle kandidatuur ootab veel peaminister Kaja Kallase (RE) heakskiitu. Kommusaar on töötanud sisejulgeoleku valdkonnas üle 20 aasta ning aastaid sellest siseministeeriumis. 

Päästeameti peadirektori kandidaadiks esitas Läänemets Margo Klaose, kes praegu töötab päästeameti Lõuna päästekeskuse juhi ja Lõuna-Eesti regionaalse kriisikomisjoni esimehena. Klaos on olnud riigikantselei elanikkonnakaitse rakkerühma juht ning Sisekaitseakadeemia õppejõud. Lisaks on Klaos päästeameti esindaja Euroopa Päästepealike Assotsiatsioonis FEU ning Eesti Tuletõrje- ja Päästepealike Liidu juhatuse esimees. Klaosel on Tallinna Tehnikaülikoolist magistrikraad haldusjuhtimises ning ta jätkab õpinguid Tartu Ülikoolis sotsioloogia doktoriõppes. Ta on cum laude lõpetanud ka Eesti Riigikaitse Akadeemia Päästekolledži.

Kaitsepolitseiameti peadirektori kandidaat on pikaajalise kaitsepolitseiameti staažiga Margo Palloson. Pallosonil on Tallinna Tehnikaülikoolist magistrikraad rahvusvahelistes suhetes ja Euroopa-Aasia uuringutes ning ta on lõpetanud Sisekaitseakadeemias kohtueelse uurimise eriala.

Peadirektorid nimetab ametisse Eesti Vabariigi Valitsus, kuulates ära riigikogu õiguskomisjoni ja KAPO juhi puhul lisaks ka julgeolekuasutuste järelevalve erikomisjoni hinnangu.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles