TAUST Räppiv ajalooõpetaja: see töö sobib mulle

Andrus Karnau
, ajakirjanik
Copy
Viimsi gümnaasiumi õpetaja Reesi Kuslap õpetab lapsi nii, et need tihtipeale ei saa arugi, et tegelikult pingsalt õpivad. 11. klassi ajalootunnis tehti lauamängud ja mängiti need seejärel läbi.
Viimsi gümnaasiumi õpetaja Reesi Kuslap õpetab lapsi nii, et need tihtipeale ei saa arugi, et tegelikult pingsalt õpivad. 11. klassi ajalootunnis tehti lauamängud ja mängiti need seejärel läbi. Foto: Eero Vabamägi

Viimsi gümnaasiumis pole koolikella. Täpselt üks minut pärast tunni ametlikku algust seisavad abituriendid, kokku umbes 30 noort inimest, pingiridade vahel ridades, mis pole nii sirged kui baleriinidel. Hetkeks on klassiruumis vaikus nagu teatrisaalis enne esietendust, alles siis lubab õpetaja lapsed istuma. «Tere hommikust! Istuge palun.»

Lausujaks Eesti selle aasta parima õpetaja tiitli pälvinud Reesi Kuslap, kes Viimsi koolis annab ajalugu ja ühiskonnaõpetust.

Kord aastas kutsub haridusminister õpetajad üle Eesti vastuvõtule, kus mõned neist saavad kaasa aasta õpetaja tiitli. See on toortõlge mõnest teisest keelest, sest eesti keeles oleks aunimetus «kõige parem» või «kõige tublim õpetaja».

2022. aasta kõige tublim gümnaasiumiõpetaja töötab Tallinna lähedal Viimsis. Tema nimi on Reesi Kuslap, ta on 32-aastane ja ta teeb oma tööd sellepärast, et talle meeldib. «See töö sobib minu loomusega,» ütleb Kuslap.

Viimsis kestab tund 70 minutit. Reesi Kuslap ise kirjeldab oma päeva algust nii: ärkan, pesen, värvin ripsmed, panen kassile süüa ja sõidan kooli. Ta elab Tallinnas korteris, elab üksinda. Sõidab kümme aastat vana Kia Picantoga, mille isa talle kinkis. See on kõige väiksem Kia mudel, umbes selline nagu mister Beanil, aga mitte nii naljakas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles