FOTOD Läänemets käis päästjana väljakutsetel: nõrkadele see töö pole

Brita-Maria Alas
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Lauri Läänemets tegi päästjatööd
Lauri Läänemets tegi päästjatööd Foto: Päästeamet

Siseminister Lauri Läänemets (SDE) oli Nõmme päästekomando päästjatele kaheksa tunni jooksul töövarjuks: suuremaid väljakutseid ministri sõnul ei olnud, küll aga sai ta harjutada suitsusukeldamist ning õhtu lõpetada ühise einestamisega. 

«Sisevaade komando argipäeva näitas, et ka rahulikumate päevade puhul on komando vahetus tihedalt tegevustega täidetud alustades varustuse kontrollimisest ja hooldamisest lõpetades igapäevaste harjutuste, õppuste, kodukülastuste, koolilastele ohutustundide andmise ning muu olulisega,» kirjeldas Läänemets ja lisas, et kindlasti ei tasu arvata, et meeskonnad oma valve ajal lihtsalt pikutavad ja väljasõitu ootavad.

Foto: Erakogu

Läänemetsa silmis käib töö kas enese ettevalmistuse, täiendõppe, või kaaskodanike tuleohutusalase harimisega: «Näiteks ka minu vahetuse sisse mahtus kodukülastus, kus aitasime ühel vanaproual paigaldada suitusu- ja vingugaasianduri. Tuletan meelde – suitsuandur on hädavajalik ja kohustuslik kõigis kodudes ning vinguandur seal kus lahtise tule küttekolle! Päästjad rääkisid juhtumitest, kus värvitu ja lõhnatu vingukaas on tapnud inimesi kõigest mõne minutiga,» teatas minister. 

Foto: Erakogu

«Olles teinud kaasa kõigest napi kolmandiku 24-tunnisest vahetusest saan nüüd omast kogemusest kinnitada, et nõrkadele see töö kindlasti pole.»

Minister veendus enda sõnul pärast suitsusukeldumist, et päästjatele eraldatud 36-protsendine palgatõus läks väga õigesse kohta.  

Foto: Erakogu

«Täiendavat kinnitust sellele andsid vestlused meeskonnaga ühisel õhtusöögil või komando traditsioonilisel õhtusel teejoomisel. Päästja töö on raske, riskantne, nõuab pidevat ettevalmistust ning lisaks kaasnevad tööga ka oluliselt suuremad terviseriskid. Näiteks pole komandos saun luksus vaid hädavajalik selleks, et suuremalt päästetöölt tulevatel meestel oleks võimalik mürgised aurud ja lõhnad kehalt maha higistada. Ning seegi on vaid füüsiline pool. Õhtusöögi- ja teelauas jagatud lood karmimatest juhtumitest oli raske kuulamine, imetlen nende meeste vaimset vastupidavust,» märkis Läänemets. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles