Lennujaam soovitab koolivaheajal reisijatel piisavalt aega varuda

BNS
Copy
Koolivaheajal tuleks lennujaama saabumiseks aega varuda.
Koolivaheajal tuleks lennujaama saabumiseks aega varuda. Foto: Taavi Sepp

Tallinna lennujaama juhatuse liige Eero Pärgmäe soovitab koolivaheajal reisijatel lennujaama saabumiseks aega varuda.

Koroonaajal, mil reisimist oli vähem ja segadust ning reegleid rohkem, valmistuti reisideks põhjalikumalt ette, ent piirangute kadumisega on reisijate valvsus vähenenud ja tekkinud olukorrad, kus reis lõpeb juba lennujaamas, teatas lennujaam.

Peamine põhjus, miks reisijatel puhkus juba lennujaamas lõpeb, on isikut tõendava dokumendi puudumine või selle kehtivusaja lõpp. Pärgmäe sõnul tohib Euroopa Liidus pass või ID-kaart kehtida kuupäevani, mil reis lõpeb, ent Egiptsusesse reisides peab pass kehtima veel kuus kuud peale reisi.

Tihti tulevad reisijad rõõmsalt lennujaama ja siis selgub, et check-in on tegemata, ning lennujaamas on see tasuline.

Tallinna lennujaama juhatuse liige Eero Pärgmäe

Inimesed ei ole kursis ka transiitriikide nõuetega. «Näiteks reisides läbi Ameerika Ühendriikide Mehhikosse peavad olema täidetud ka Ameerika Ühendriikidesse sisenemise nõuded. Isegi kui USAs lennujaamast ei väljuta, tuleb Tallinnas ette näidata ESTA ja Ameerikasse sisenemise ankeet,» selgitas ta.

Pärgmäe sõnul jäetakse täitmata ka Covid-19 nõuded – mõni riik nõuab endiselt kas vaktsineerimis-, läbipõdemistõendit või testi. Need nõuded tuleb enne reisi algust üle vaadata.

«Lennufirma tingimused tulevad üllatusena,» ütles Pärgmäe ning toonitas, et lennupileti tingimustega tuleks tutvuda. «Tihti tulevad reisijad rõõmsalt lennujaama ja siis selgub, et check-in on tegemata ning lennujaamas on see tasuline.»

Ka käsi- ja äraantavale pagasile on lennufirmad määranud kindla kaalu ja ülekilode eest tuleb tasuda enne lendu, kusjuures võimaldavad osad lennufirmad tasumist vaid kaardimaksega.

Pärgmäe sõnul tuleks autoga saabujatel arvestada, et parklad on koolivaheajal üsna täis ja vaba koha leidmine võib võtta aega. Ja kindlasti peaks reisija jälgima, et tema pagas oleks nõuetekohaselt pakitud.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles