Kuriteoteade viskab kaikaid karjääripoliitiku kodarasse teel kontrollikotta (11)

Brita-Maria Alas
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Endine rahandusminister Pentus-Rosimannu viibis töölähetusel, kui maaeluminister tema kandidatuuri valitsusele esitas.
Endine rahandusminister Pentus-Rosimannu viibis töölähetusel, kui maaeluminister tema kandidatuuri valitsusele esitas. Foto: Tairo Lutter

Keit Pentus-Rosimannuse (RE) Euroopa Kontrollikotta viivate asjaolude ajatelg viitab sellele, et endisel rahandusministril Pentus-Rosimannusel sai poliitikast kõrini ning kontrollikoda oli talle kuldne vihmavari, et suurest mängust lahkuda.

Nagu nähtub ministeeriumi töötajate kirjast ja ülesannetest, tundis Pentus-Rosimannus pärast mullust kohtumist kontrollikoja liikmest Juhan Partsiga huvi kontrollikoja liikme tööprotsessi ja haridusnõuete vastu. Näiteks kuidas ja kes kandidaadi lõpuks kinnitab, mis on konkreetsed tingimused kandidaadile. Kontrollikoja liikme Eestist esitab rahandusminister, mistõttu võiks huvi loomulik näida.

«Ta oli parajasti Eestis tutvustamas oma aasta töötulemusi. Selle käigus on täiesti normaalne, et mina rahandusministrina kontrollikoja liikmega kohtusin,» selgitas Pentus-Rosimannus, kes on praegu ametlik kandidaat liikmekohale.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles