Riik otsib perehüvitiste muudatuste elluviimiseks erasektorist lisajõudu (2)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Raha.



Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees
Raha. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Sotsiaalministeeriumi IT maja Tervise ja Heaolu Infosüsteemide Keskus (TEHIK) kuulutas välja 8 miljoni eurose riigihanke, et leida erasektorist arenduspartner kiireloomuliste peretoetuste seadusemuudatuste elluviimiseks.

TEHIKu sotsiaalkaitse talituse juhataja Monika Heinranna sõnul on viimastel kuudel vastu võetud poliitilised otsused peretoetuste süsteemi kiireks muutmiseks pannud tugeva surve alla IT-süsteemide arendusvõimekuse.

«Hetkeseisuga on meie partneri tööplaan täis, kuid tahame võimalike seadusemuudatuste jaoks valmis olla ja ootame kõiki IT-ettevõtteid hankes osalema,» kutsus ta üles.

Tegemist on neljaks aastaks sõlmitava raamlepinguga ning täielik tööde maht selgub alles lepingu täitmise käigus. «Lisaks perehüvitistele saab uue arenduspartneri tööks kogu Eesti sotsiaalvaldkonna teenuste arendamine, sealhulgas pensionisüsteemi ja töövõimereformiga seonduv,» selgitas Heinrand.

«Iga muudatus IT-süsteemides on maksumaksjale rahaline kulu – see tähendab, et me ei saa kõiki soove kohe koodi kirjutada, vaid peame analüüsima, kuidas seda tehniliselt ja rahaliselt kõige mõistlikum teha ning kas see on ka jätkusuutlik,» lisas Heinrand. Ta lisas, et TEHIKul on plaanis tellida ka põhjalik analüüs perehüvitiste tööde tegemiseks.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles