Zelenskõi sõnul saab talv olema Ukraina ajaloo raskeim

BNS
Copy
Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi.
Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi. Foto: Daniel Roland/Scanpix

President Volodõmõr Zelenskõi hoiatas esmaspäevases videosõnumis rahvast, et käesolev talv saab olema Ukraina ajaloo raskeim, edastas ukrainlaste uudistekanal Unian.

Presidendi sõnul pole ukrainlastel õigust ennast lõdvaks lasta, sest Ukraina võiduni on vaja käia raske tee.

«Vaja on läbida see talv, mis saab olema meie ajaloo raskeim,» kordas Zelenskõi, kes toonitas ühtlasi vajadust hoida koostööpartnereid ja liitlasi ühtsena ning mitte lubada ühisel vaenlasel lõhestada ülemaailmset demokraatiat toetavat koalitsiooni.

«Seda me teemegi. Meie kõik ukrainlased, eurooplased ja kõik maailma inimesed, kes väärtustavad vabadust,» lisas president.

Kiiev süüdistas esmaspäeval Venemaad ühtlasi selles, et see viivitab sihilikult enam kui 165 kaubalaeva liikumist Türgist Ukraina sadamatesse teravilja järele.

«Vene inspektorid on oluliselt pikendanud laevade kontrollimise aega, mis on tekitanud järjekorra enam kui 165 laevast ning see arv kasvab iga päev,» teatas Ukraina välisministeerium.

«Meil on põhjust arvata, et Venemaa viivitused teraviljaalgatuse laevade kontrollimisel on poliitiliselt motiveeritud,» lisati teadaandes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles