Venemaa taotles ÜRO Julgeolekunõukogu arutelu "räpase pommi" teemal

Copy
Vassili Nebenzia.
Vassili Nebenzia. Foto: David Dee Delgado/Scanpix

Venemaa taotles ÜRO Julgeolekunõukogu arutelu "räpase pommi" teemal, teatas venelaste uudisteagentuur Interfax.

Arutelu peaks aset leidma teisipäeval.

Venemaa peab niinimetatud räpase pommi võimalikku kasutamist Kiievi poolt tuumaterrorismiaktiks, selgus esmaspäeval Venemaa alalise esindaja ÜRO juures Vassili Nebenzia kirjast ÜRO peasekretärile António Guterresele.

«Me käsitleme »räpase pommi« kasutamist Kiievi režiimi poolt tuumaterrorismiaktina,» seisis kirjas.

«Sellega seoses kutsub Venemaa lääneriike üles mõjutama Kiievit, et see loobuks oma ohtlikest plaanidest, mis ohustavad rahvusvahelist rahu ja julgeolekut,» lisati kirjas.

NATO peasekretär oli enne seda hoiatanud, et Venemaa ei tohi eskaleerida Ukraina konflikti valeväidetega, et Kiiev kavatseb kasutada nõndanimetatud räpast pommi.

Jens Stoltenberg tegi avalduse seoses Moskva korduvate väidetega, et Ukraina võib sellise relva kasutusele võtta. Läänes on see tekitanud kartust, et Venemaa võib Kiievit süüdistades ise selle vallandada.

Alliansi peasekretäri sõnul rääkis Pentagoni juhi Lloyd Austini ja Briti kaitseministri Ben Wallace'iga Venemaa valeväidetest, et Ukraina valmistub omaenda territooriumil «räpast pommi» kasutama.

«NATO liitlased lükkavad selle väite tagasi. Venemaa ei tohi kasutada seda eskalatsiooni ettekäändena. Jääme vankumatuks oma toetuses Ukrainale,» kirjutas Stoltenberg suhtlusvõrgustikus Twitter.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles