Top5 Sushi kohta Tallinnas, mida kindlasti pead külastama

Copy
Foto: Shutterstock

Viimastel aastatel on huvi Jaapani köögi vastu tohutult kasvanud. Kui varem oli sushi pigem eksootiline roog, siis nüüd on see tuttav peaaegu kõigile.

Tänapäeval saab sushit, kui tuntuimat jaapanlaste kalarooga, tellida igas Eesti suuremas linnas ja väga erinevate maitsetega. Siit leiategi TOP 5 sushi pakkujat Tallinnas, kelle suussulavad road soovitame kindlasti järgi proovida:

Sushi King teeb uuendusi sushi turul

Sushi King on turul toimetanud kümme aastat, avatud on neli sushi kohta: Tallinnas, Tartus, Pärnus ja Narvas. Ettevõte on jõudnud selle ajaga genereerida mitmeid uuendusi ja need on väärt asjad, sest ka teised, väiksemadki sushi pakkujad, on need muudatused kasutusele võtnud.

Coroona ajal harjusid inimesed kodus sööma ja nüüd ongi nii, et pooled sushi armastajad söövad kohapeal ja pooled ostavad kaasa. Et kaasamüük oleks kiirem, rajas ettevõtte tehase kus sushi lisandid - soja, vasabi ja ingver - pakendatakse. Nii on korrektsem, ilusam ja turvalisem, pealegi, nagu öeldud, lühendab see kliendi ooteaega. Pakendatud lisandeid müüb ettevõte ka Soomes ja Saksamaal.

Ka on Sushi Kingi poolt arendatud uus kassasüsteem Jitmeal, mis on väga progressiivne toode ja mille kasutusõigust nad müüvad teistelegi ettevõtetele. See mitte ainult ei lihtsusta teenindajate tööd, see ka lühendab klientide ooteaega.

Samuti võimaldab klientidele pakkuda kiiremat teenindust ettevõtte kasumist tehtud investeering robotisse, mis laotab välja riisipadja kahe sekundiga, kokal kulub selleks 30-40 sekundit. Robot annab ilusa sushi mati – inimese käsi ei tee seda kunagi nii hästi.

Sushi Kingi arvukas kokkade kollektiiv on rahvusvaheline – mõned on pärit Ukrainast, osad Eestist, aga neil kõigil on suured kogemused, keskmiselt 5-10 aastat. Kokad töötavad kohaliku tehnoloogia järgi, Jaapanis nad õppinud ei ole ja seda polegi vaja, sest Jaapanis valmistatava sushi maitse on Eesti tarbijale võõras.

Küll aga hoolitsetakse väga täpselt selle eest, et tooraine oleks alati värske, nii tellitakse näiteks värsket kala väga sageli, iga kahe-kolme päeva tagant.

Neko Sushi pakub ainult käsitöö sushit

Neko tiim on olnud sushiga seotud pikki aastaid. Mida rohkem on nad õppinud sushit tundma, seda selgemaks on saanud neile arusaam, et kvaliteetse sushi valmistamine on delikaatne protsess, kus iga detail ja pisiasi loeb. See arusaam ja kirg sushi vastu ongi Neko vundament.

Üheksa aastat tegutsenud Neko Sushi panustab kvaliteedile ja maitsele. Toorained valitakse mitte hinna vaid maitseomaduste ja kvaliteedi järgi. Kokad kasutavad USAst toodud spetsiaalset sushi riisi, mida valmistatakse Neko Sushi peakoka eriretsepti järgi. Jahutatud Lõhe on Norrast ja Hamachi (Kuldsaba) tuuakse kööki külmatatuna Jaapanist. Valmis sojakastet Nekos ei kasutata, ostetakse Jaapanist pärit soja loodusliku kääritamise kontsentraati ning sojakaste valmib kohapeal, ettevõtte köögis.

Kogu sushi valmistamise protsess on käsitöö, ühtegi robotit ei kasutata. Vilunud ja staažikad kokad, peakokal on kogemust 16, teisel kokal üle 8 ja kolmandal üle 7 aasta, valmistavad sushit traditsiooniliselt - kätega.

Kaupa, näiteks lõhet, tellitakse iga päev – ikka selleks, et toiduained, millest sushit tehakse, oleks alati värsked. Kaupa tellitakse just nii palju, et kala saaks tarbitud ühe-kahe päeva jooksul.

Ettevõte pakub ainult sushi kaasamüüki ja kohaletoimetamist. Tallinnas J.Kunderi tänav 35a on neil avatud köök kuhu kliendid saavad minna enda tellimusele järele ja kus nad saavad näha kuidas sushit valmistatakse. Neko Sushi köök asub Tallinna kesklinnas, siis tänu mugavale asukohale toimetatakse sinu tellimus kohale kiiresti igasse Tallinna punkti.

Sushi Plaza uus restoran - müütide murdmise koht

Sushi Plaza – väike Jaapan Kalamajas

Jaapani pealinnas Tokyos on päevasel ajal elu väga range ja kõik käib reeglite järgi, tuleb üles näidata töökust ja tõsidust. Aga õhtu saabudes võetakse neoonvalguse saatel maskid maha, lokaalid, mis päevasel ajal olid kinni, avatakse. On aeg enda välja elamiseks, nautimiseks ja sotsialiseerumiseks.

Sushi Plaza uus restoran just sellist õhtust hõngu pakubki! See Izakaya kontseptsioonile tuginev restoran on ajast eest ja pakub erakordset kogemust. Juba interjöör on põnev, laes hõljuvad värvilised pilved, saali keskel köidab pilku millimallikate akvaarium, seintel näeb erilist Jaapani pop kunsti.

Restorani omanikku, Maksim Kartševskit, mõjutas lapsena tugevalt Anime, sealt sai ta ka tugevat inspiratsiooni oma tänastele tegevustele ja nägemustele. Ka eriline disain restoranis on selle mõjutusega, fännidele ja Jaapani kultuuri tundjatele on siin rohkelt detaile märkamiseks ja äratundmiseks.

Oma püsiklientidele räägib Maksim, et uus restoran on uute asjade proovimise ja vanade mustrite murdmise koht.

Sushi plaza on juba kümme aastat turul olnud ja mõjutanud tugevalt sushi kultuuri Eestis. Ettevõtte eesmärk on olnud alati teha midagi innovaatilist, midagi, mis pakuks klientidele meeldejäävat kogemust. Sealt ka ettevõtte omaniku poolt propageeritav vegan kala suund, mida soovitatakse ka teistele sushi restoranidele kui üht arengusuunda.

Paljud inimesed ei söö toorest kala, sest on kunagi saanud ebameeldiva kogemuse. Üks väike halb kogemus ja inimene ei pruugigi seda enam mittekunagi maitsta. Maksim püüab anda inimestele uusi positiivseid kogemusi, et luua uusi mustreid, et inimene enama ei pelgaks toorest kala süüa.

Jaapanlased on käinud Eestis Sushi Plaza kokkadele oma oskusi jagamas. Viimasel külaskäigus näitasid nad, kuidas külmutatud tuunikalast ja Norra lõhest saavutada lihtsa tehnikatega tippkvaliteet.

Paljudele inimestele, kes on Sushi Plazas värsket, meisterlikult serveeritud toorest kala proovinud, on see väga meeldima hakanud.

Sushi Plaza asutaja on maale toonud ka Eesti esimese vegan kala & mereannid – sooviga pakkuda alternatiivi traditsiooniliselt tehtud sushile. Eesmärk on valmistada taimetoidu kala alternatiivina sama hästi või pareminigi kui tavalist kala, et inimesed oleksid avatumad ja julgemad uusi asju proovima.

Seni pole pimetestiga veel keegi aru saanud, et tegu pole naturaalse kalaga ja see tõestab, et Sushi Plaza on liikumas õiges suunas. Uus restoran asub aadressil Tallinnas, Vana-Kalamaja 10. Rohkem infot leiad SIIT.

Little Japan pakub suus sulavat küpsetatud sushit

Kuna Little Japan sushi restoran asub Tallinnas sadama lähedal, käib seal palju turiste, ka jaapanlasi, kes on nende sushit väga kiitnud.

Riisi keedavad siin kokad nii nagu seda Jaapanis tehakse, aga muus osas on eestlaste sushi maitse-eelistus erinev Jaapani omast. Little Japani omaniku hinnangul armastab vast 70% Eesti inimestest küpsetatud sushit. Vähem on neid, kes eelistavad toorest kala. Sellepärast on ka ettevõte spetsialiseerunud rohkem küpsetatud sushi valmistamisele.

Küpsetatud sushit on alati parem kohapeal süüa – siis on sushi soe ja sulab suus. Jah, ka kaasa on hea osta. Alates 2015. aastast tegutseval Little Japan´il on teine sushirestoran Maardus, kus pakutaksegi enamasti sushi kaasaostmise võimalust, aga saab ka kohapeal süüa. Läbi aastate on Little Japan’is alati pakutud head teenindust ja kvaliteetset toitu. Seepärast tellitaksegi sushi toormaterjali iga päev - et oleks värske ja uus riis keedetakse iga päev. Eelmise päeva riisi ei kasutata mitte kunagi. Sushikokk on samuti suure kogemusega, Little Japanis on ta töötanud juba kuus aastat.

Siin saad proovida ka kohapeal tehtud tainast ja aurus küpsetatud saiu. See toit on pärit küll aasia köögist, aga inimestele see meeldib.

Tallinnas Lootsi tänav 3a asuv restoran on avatud E-N 11-22, R-L11-23, P 12-22. Tellimuse saad esitada veebisaidi kaudu ja mobiilirakenduse Little Japan abil, mille saad alla laadida Appstore’ist ja Playmarketist, vōi helista numbrile 56377611. Rohkem infot leiad SIIT.

Amijami Sushi on säilitanud kõrge kvaliteedi läbi pikkade aastate

Amijami Sushi on tegutsenud 2011 aastast alates, algul kohapeal söömise võimalus puudus, sushit müüdi ainult take away ja kullerteenusega. Nüüd on 11 tegevusaasta jooksul avatud kaks sushibaari ning peagi teeb uksed lahti ka kolmas söögikoht.

Amijami Suhi teeb tänuväärset koostööd ka Fitlapiga, mille liikmed püüdlevad väiksema kehakaalu poole. Kuulatakse ning arvestatakse klientide soovidega ja turule tuuakse üha enam uusi maitseid.

Meeskonna eesmärk on alati olnud pakkuda värskest toorainest kõrgekvaliteedilist sushit. Kõikide nende aastate jooksul on ettevõte suutnud alati hoida pakutava toidus kvaliteeti kõrgel tasemel.

Ettevõttes töötavad kogenud sushikokad. Enne töölepingu sõlmimist peetakse kokakandidaatidega maha põhjalik vestlus, samuti peavad nad näitama oma praktilisi oskusi: kui osavad on nad kala fileerimises, riisi keetmises ja kuidas neil kastmed välja kukuvad. Nõutud on ka vähemalt kahe aastane sushikokana töötamise kogemus. Alles peale seda, kui kõik nõuded täidetud, on lootust valituks saada ja AMijami Sushis tööd alustada. Siit sushit ostes võite olla kindel, et saate ainult käsitööna valminud toitu –roboteid ega muud tehnikat ei kasutata.

Tooraineid tellitakse juurde igapäevaselt, et sushi oleks alati valmistatud parimast toorainest. Tarnijateks on sellised ettevõtted nagu Forrtimer Oü, ON-Trade oü, Frenchgourmelt. Tooted on pärit Saksamaalt, Hollandist, Jaapanist ja Norrast.

Covidi aastatel muutus ettevõtte profiili pigem take away teenuse peale. Kuigi mõlemas baaris on võimalik ka kohapeal sushit süüa, näitab praktika, et kuna ikka veel on covidit liikumas, siis eelistavad kliendid siiamaani sushit meelsamini kaasa osta.

Copy
Tagasi üles