Saarlane kuritarvitas seksuaalselt mitme aasta vältel alaealisi tüdrukuid (1)

BNS
Copy
Pedofiili eest hoiatav märk
Pedofiili eest hoiatav märk Foto: Viktor Cap/PantherMedia / Viktor Cap/Scanpix

Lääne ringkonnaprokuratuur andis kohtu alla 39-aastase mehe, keda süüdistab Saaremaal nelja aasta jooksul alaealiste tüdrukute suhtes toime pandud erinevate seksuaalse sisuga kuritegudes.

Süüdistuse kohaselt katsus mees aastaid tagasi enda elukohas alla 10-aastast last teadlikult riiete pealt rindade piirkonnast ja jalge vahelt ning toppis sõrmed tuppe. Lisaks jälgis mees 2018. aastal vähemalt kolm korda alla 18-aastast tüdrukut videokõnes pornograafilises situatsioonis ja ahvatles 2019. aastal korduvalt alla 14-aastast tüdrukut seksuaalselt, suheldes temaga internetis seksuaalsetel teemadel.

Lisaks ahvatles mees süüdistuse järgi sel aastal alla 14-aastast tüdrukut seksuaalselt, suheldes temaga internetis seksuaalsetel teemadel. Veel pani ta alla 18-aastase tüdruku suhtes toime sugulise iseloomuga teo, mille eest andis vastu paki sigarette. Mees pakkus erinevatele alaealistele tüdrukutele vastutasuks sugulise iseloomuga teo eest sigarette ja alkoholi. Kuna tüdrukud keeldusid, jäid need teod katsestaadiumisse.

Lääne ringkonnaprokuröri Rainer Amuri sõnul on usalduslik suhtlemine oma lastega äärmiselt oluline, sest vaid siis julgevad nad oma kõige tõsisemaid muresid vanematega jagada.

«Kriminaalmenetlused ja kuritegude statistika paraku näitavad, et ükskõik millises sotsiaalses grupis võib olla inimesi, kellel on ebaterve seksuaalne huvi alaealiste suhtes ja kes ka päriselt alaealiste suhtes erinevaid seksuaalse iseloomuga kuritegusid toime panevad. See inimene võib olla naaber, pereliige, pedagoog või ka juhuslik inimene tänavalt,» ütles prokurör Amur.

«Kui laps või nooruk on sattunud sellise kuriteo ohvriks, siis see muudab kohe tema käitumist ja kogu elu. Seetõttu tuleb lapsevanematel näha vaeva, et neil oleks oma lastega usalduslik suhe, sest kui laps julgeb emale või isale endaga juhtunust rääkida, saab selle info omakorda politseile edasi anda, et võimalik seksuaalkurjategija välja selgitada ja vastutusele võtta,» toonitas Amur.

Pärnu maakohtus toimus teisipäeval 39-aastase mehe kriminaalasjas eelistung. Kohus hakkab kriminaalasja arutama detsembris.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles