Sotsid, Keskerakond ja Restart plaanivad Kohtla-Järvel luua võimuliidu

BNS
Copy
Kohtla-Järve bussijaam.
Kohtla-Järve bussijaam. Foto: Margus Ansu

Sotsiaaldemokraadid ja Keskerakond tegid valimisliidule Restart ettepaneku koalitsiooniläbirääkimisteks Kohtla-Järvel.

Kohtla-Järve linnavolikogu Sotsiaaldemokraatliku Erakonna ja Keskerakonna fraktsioon tegid teisipäeva hilisõhtul valimisliidu Restart Kohtla-Järve liikmetele Mare Roosilehele, Viktor Andrejevile ja Hendrik Agurile ametliku ettepaneku koalitsiooniläbirääkimiste alustamiseks Kohtla-Järvel.

Uude võimalikku koalitsiooni kuuluksid Keskerakonna fraktsiooni liikmed Riina Ivanova, Svetlana Korotkova, Valeri Korb, Sergei Lopin ja Arne Berendsen, Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsiooni liikmed Eduard Odinets, Nikolai Kutašov, Jelena Mutonen, Sergei Butšinski ja Vladimir Tšužas ning valimisliidu Restart Kohtla-Järve liikmed Mare Roosileht, Viktor Andrejev ja Hendrik Agur.

Sotsiaaldemokraatide fraktsiooni juht Eduard Odinets märkis oma pöördumises, et kolme poliitilist jõudu ühendab soov luua toimiv, usaldusväärne, elanike huvidega arvestav ning jätkusuutlik valitsusliit Kohtla-Järvel.

«Selle nimel peame istuma üheskoos läbirääkimiste laua taha ning panema paika valitsusliidu põhimõtted ja eesmärgid järgmiseks kolmeks aastaks,» ütles Odinets.

Odinets lisas, et ettepanek koalitsiooniläbirääkimisteks on tehtud heas usus, sõlmimaks lepe nende poolte vahel, keda Kohtla-Järve mainet kahjustanud korruptsiooniskandaal ei puuduta.

«Peame võimalikult kiiresti taastama linnas töörahu ning leidma vastused küsimustele, mis puudutavad praeguses energiakriisis meie linnaelanike ja -asutuste toimetulekut. Seetõttu tuleb koalitsiooniläbirääkimistega alustada võimalikult kiiresti, et kriisiolukorras mitte jätta linna juhtimist omaette,» selgitas Odinets.

Kohtla-Järve linnavolikogu Keskerakonna ja Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsioonide kümme liiget esitasid 17. oktoobril volikogu esimehele Tiit Lillemetsale umbusalduse seoses tema õigusrikkumisega ja ebakompetentsusega. Umbusaldajad leiavad, et ta on korduvalt rikkunud volikogu juhtides seadusi ja istungi läbiviimise protseduure, ignoreerinud volikogu liikmete avaldusi. Umbusaldusavaldus esitati ka kogu Kohtla-Järve linnavalitsuse kohta.

Veel said 10 volikogu liikme allkirjastatud umbusaldusavalduse volikogu aseesimees Maria Merkulova, sotsiaalkomisjoni esimees Anton Dijev, majanduskomisjoni esimees Deniss Veršinin ja revisjonikomisjoni esimees Janek Pahka.

Hääletused umbusalduse avaldamiseks toimuvad neljapäeval linnavolikogu istungil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles