Mart Helme venekeelsele ERRile: me ei ole ei Ukraina ega Venemaa poolt

Brita-Maria Alas
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Mart Helme EKRE meeleavaldusel «Elektri hind alla» Tallinnas Vabaduse väljakul.
Mart Helme EKRE meeleavaldusel «Elektri hind alla» Tallinnas Vabaduse väljakul. Foto: Sander Ilvest

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna aseesimees Mart Helme rääkis Rus.ERRi otsesaates, et erakond on sõjast rääkides algusest peale neutraalset joont hoidnud ning et nad ei toeta ei Ukrainat ega Venemaad, vaid rahu. 

Teema tõstatus, kui saates arutleti reitingute üle ning Helme viitas, et venekeelset elanikkonda tõmbab jätkuvalt Keskerakonna poole: «Nad ütlevad, et see on meie erakond,» selgitas ta. 

EKRE toetust peab ta aga osalt Martin Helme ministriaja tulemuseks, samuti näeb ta põhjust asjaolus, et erakond on sõja suhtes üsna neutraalseks jäänud: «Meie seisukoht parimast väljapääsust – rahuleping. Nii raske kui see mõlemale osapoolele ka poleks, vähemalt inimesed ei hukku. Me ei ole Venemaa ega Ukraina poolt, me oleme rahu poolt.» 

Hiljuti jõudis osa EKRE esimehe Martin Helme meeleavaldusel esitatud kõnest Venemaa propagandasaatesse «60 minutit», mille saatejuht tõlgendas, et Helme avaldas Putinile toetust.

«Ma ütlesin väga selgelt välja lihtsa asja – Euroopa on põlvini energiakriisis seetõttu, et ta hävitab omaenda energiatootmist. Seda teeb Eestis Kaja Kallas (RE) koos Ursula von der Leyeniga. See on ju ilmne tõsi. Kas ilmne tõsi on nüüd putinism?» selgitas Martin Helme toona Postimehele, lisades, et tervemõistuslikud inimesed peaks teadma, et mitte millelgi, mida idanaaber räägib, ei ole väljamõeldiste tõttu tähtsust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles