Endine Narva abilinnapea Sergei Gorlatš jäi süüdi häälte ostmises (1)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Sergei Gorlatš
Sergei Gorlatš Foto: Erakogu

Täna mõistis Viru maakohus endise Narva abilinnapea Sergei Gorlatši süüdi valimisvabaduse rikkumises ning mõistis talle karistuseks aasta ja kaheksa kuud vangistust, millest kohe tuleb ära kanda kuu vangistust.

Kohe ärakandmisele kuuluva karistusaja hulka arvestatakse ka eelvangistuses viibitud üks päev. Ülejäänud vangistus – üks aasta, kuus kuud ja 28 päeva – jääb tingimisi täielikult täitmisele pööramata, kui süüdimõistetu ei pane kaheaastase katseaja jooksul toime uut tahtlikku kuritegu. 

Süüdistuse kohaselt organiseeris Gorlatš, kes 2021. aasta kohalike omavalitsuste valimistel kandideeris Katri Raigi nimekirjas, 14. oktoobril 2021 koos MTÜ Narva Kutsehaigete Ühingu juhatuse liikme Natalia Simonovaga ühingu liikmetele Toila vallas tasuta tervisepäeva, eesmärgiga mõjutada inimesi andma valimistel hääl Gorlatšile.

Tervisepäev tähendas väljasõitu Narvast Toilasse, giidiga ekskursiooni Toila Oru pargis, Toila spaahotelli paketti 40 inimesele ning piknikueinet. Spaakülastust ja ekskursiooni rahastas Gorlatš ja see oli 40 inimesele. Hilisemat piknikku ja bussitransporti rahastas Narva Kutsehaigete Ühing.

Simonova korraldusel oli väljasõidul osalejatel kaasas ID-kaart koos PIN1 ja PIN2 koodidega e-hääletamiseks ning pärast Toila Oru pargi külastust paluti inimestel anda hääl Gorlatšile. E-hääletamiseks kutsusid Gorlatš ja Simonova inimesed ükshaaval bussi tagaistmele, kus istus Gorlatš sülearvutiga. Reisil andis oma e-hääle 17 inimest.

Kohtuotsus ei ole jõustunud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles