Valmista oma lemmik talve tulekuks ette. Siit leiad parimad soovitused!

Copy
Foto: Shutterstock

Oma lemmikust hoolime me kõik ja tahame, et meie pereliikmel oleks igal ajal hea olla ja kõht oleks täis. Mida ja millega võiks lemmiklooma omanik arvestada, ning milliseid valikuid pakutakse loomaomanikule, et teha oma lemmiku elu täisväärtuslikuks. Loe ja saa teada!

Nufnuf

PetCity

Nufnuf toetab koeri koeraks olemisel

Koerte päevahoid ja hotell avab seltskondliku päevahoiu

Erinevatesse Euroopa riikidesse lemmikloomadele mõeldud tooteid arendav ja tootev Nufnuf avab 5. detsembril Eesti esimese puurivaba koerahoiu, kuhu saab oma neljajalgsele sõbrale pakkuda teiste koerte seltskonda.

Nufnufi üks asutajatest Aivar Roop tõdeb, et Eestis pakutav koerahoiuteenus on valdavalt selline, kus koer pannakse hoiupuuri või individuaalsesse ruumi. On ka olemas puurivaba individuaalne koduhoiu võimalus. Samuti on võimalik kutsuda oma koju koerahoidja. Ent nii Lääne-Euroopas kui Ameerikas pakutakse üha enam varianti, kus koeri hoitakse päevahoius puurivabalt rühmas koos. Rühmahoiu teenus on ennekõike koera heaoluteenus, sest koer muutub seal enesekindlamaks ja õpib häid uusi sotsiaalseid oskusi, kuidas olla parem koer.

„Selline koertele mõeldud suhtlusruum asub Kohila 2A, Tallinn asuva koerte päevahoiu ja hotelli kenas 200 ruutmeetrises ruumis, kuhu mahub koos aega veetma 20-25 koera. Me ei treeni ja me ei kasvata koeri ümber. Võtame rühmahoidu koeri olenemata nende east, tõust ja suurusest. Lihtsalt eeldame, et koer on terve, kiibistatud, vaktsineeritud ja saab tavaelus hakkama teiste võõraste koertega,” selgitab Roop.

Koera käitumine muutub rühmahoius enesekindlamaks, sest ta õpib uusi sotsiaalseid oskuseid. Roop teab, et koerte mänguväljakul koeraomanikud vahel vaatavad, et koerad mängivad, tegelikut võib seal toimuda kiusamine. „Oma päevakeskuses näeme kohe selle ära. Saame aru, kas loom on heatahtlik ja sõbralik. Oleme oma töötajaid selleks koolitanud, et mõista kuidas asi tegelikult on ja kuidas suhted rühmas toimivad,” kirjeldas Aivar Roop. Selline rühmahoiu teenus sobib hästi ka heatahtlikule, aga väheste sotsiaalsete oskustega lemmikule.

Koerte rühmahoid töötab päevakeskuse põhimõttel ja sinna on soovitav tuua lemmik kaks-kolm korda nädalas, mitte rohkem, sest see karjakogemus on looma jaoks intensiivne ajutegevus. Aju ülestimuleerimist me ei soosi.

Siinkohal on hea teada, et koera parim sõber on teine koer. „Imeline on kõrvalt jälgida, kuidas vanemad või kogenumad koerad noorematele ning vähemate sotsiaalsete oskustega koertele ette näitavad, mida ja kuidas tohib või ei tohi. Inimesed ei pruugi seda nii hästi osata õpetada,” märgib Roop.

Asi on ka selles, et kennelid annavad kutsika ära kahekuusena, kuid kahekuune koer ei tea midagi koeraks olemisest. Tihti läheb ta uude koju, kus pole ühtki teist koera ja omanikel vähe kogemusi koerapidamisest. Kutsikas võiks olla kennelis kauem kui vähegi võimalik. Pooleaastane kutsikas tuleb juba toime igapäevarutiiniga, tema liigesed ja luud on juba tugevamad. Seepärast ei võta ka Nufnuf päevahoidu alla kuuekuuseid kutsikaid. Kutsikakohtumistel kohtuvad kutsikad teiste omasugustega ning vähesel määral ka vanemate koertega, et ta õpiks koeraks olemist teistelt koertelt. ”Neist saavad sel moel palju paremad koerad,” tõdeb Roop.

Lisaks saab koer päevahoius meie töötajate juhendamisel arendada oma nuuskimisoskusi, harjutada lõdvas rihmas jalutamist, mängida ja puhata. Eraldi oleme loonud ala vanematele koertele, kes saavad päeva veeta temale sobivas tempos ilma, et see muutuks talel häirivaks. Koostöös meie partner koeratreeneritega aitame koeraomanikke kuidas ja millal on koeral hea läbida kuulekustreening või nuuskimistreening.

Aivar Roop nendib, et sotsiaalsete oskuste õpetamine loomale on järjepidev protsess.

Kõik koerad ei sobigi koerte päevahoiu rühma – see ei tähenda, et koer on halb või sobimatu. Vanemad koerad tahavad olla omaette, neile ei meeldi intensiivne mäng ja suhtlus. Seepärast on Nufnufi koertehoiukeskuses nende jaoks eraldi ala. Ükski koer meie päevahoius ei pea teistega suhtlema, kui ei taha – anname koerale niipalju valikuvõimalusi kui see meist sõltub. Lisaks on meie päevahoius oma väliaed, kus koerad saavad omale sobivas tempos nuuskida, pikutada või hullata.

Alates 21.novembrist kuni 4.detsembrini saab tutvumishinnaga teha broneeringuid päevahoidu, hotelli ja näitusetreeningute saalile!

Nufnufi koerte päevahoid, hotell ja pood asub aadressil Kohila 2A, Tallinn (PPA maja kõrval). Rohkem infot www.nufnufpets.com.

Päevahoid töötab tööpäevadel kella 7.30-18, laupäeval kella 9-15. Koeraomanikel on võimalik parkida auto kohe päevahoiu sissepääsu kõrvale ning ning trammi- ja bussipeatus asub 150 m kaugusel.

Kes soovivad rohkem teada päevahoiu ja hotelliteenuse saab infot telefonil 50 41161 või meiliaadressil paevahoid@nufnufpet.com.

Foto: Nufnuf

Soeta lemmikule uudne lelu

Tubane maiusejaht võib alata

Külmade, pimedate ja kõledate ilmadega saab koeraomanik lõbustada oma lemmikut tubaste tegevustega ning arendada oma looma, üllatades teda põnevate ülesannetega.

Oleme kõik tähele pannud, kui nutikad on loomad, et saada maiustust. Ent maiustuse leidmise võib muuta arendamaks ja looma jaoks rikastavaks tegevuseks. PetCity treener ja käitumisspetsialist Gerlin Gil soovitab proovida, kuidas reageerib neljajalgne sõber interaktiivse mänguasja või maiustuseväljastaja peale. Näiteks multipuslel on 28 maiuse peitmiseks mõeldud kohta. Koera loogika ja strateegilise mõtlemise aktiveerimiseks tuleb koeral maiuse kätte saamiseks liigutada ning keerutada erinevaid puzzle osasid.

Foto: PetCity

„Põnev on jälgida, kuidas looma mõte töötab,” kirjeldas Gerlin. Tegemist on Nina Ottossoni kõige keerukama koertele mõeldud puzzlega, mis on väljakutse igale koerale.

PetCity kaupluses saab uurida teisigi koertele mõeldud interaktiivseid mänguasju brändilt Nina Ottosson.

Foto: PetCity

Gerlin õpetab tegema ka ise tegema oma lemmikule väikest nuputamispuslet. Võtke näiteks vana käterätt, visake selle peale maiuseid või krõbinaid. Keerake käterätt rulli ning lubage koeral tegutseda! Samuti võite võtta vana muffinivormi või pisemate koerte korral papist munakarbi. Igasse süvikku pange maiused ning asetage nende peale põnevaid asju: näiteks kokku pressitud paberituts, koera enda mänguasi, tennisepall Tasub teada, et koertele sobivad ainult lemmikloomadele mõeldud tennisepallid, sest päris tennisepallid viilivad koerte hambaid.

Samuti on hea teada, et nuuskimine on koera jaoks rahustav ja kasulik ning see tegevus väsitab koera väga hästi. Nuuskimiseks on PetCitys olemas vahva Hea Hoog nuuskimismatt ja nuuskimispall Hunter ning matt. „Puistage nuuskimismatile koera toit või maiused ja laske tal tegutseda,” soovitab PetCity koerte treener.

Tubane periood on ideaalne aeg õpetada koerale mõni uus trikk või oskus. Ühine tegevus tugevdab omaniku sidet lemmikuga ning võimaldab õppida oma lemmikut paremini tundma.

„Trenni tehke alati rõõmsa meelega ja kasutage treenimisel ainult positiivset kinnistamist ehk kiitusi. Selleks, et koer ära ei väsiks, võiks treening sessioonid olla lühikesed ja lõbusad,” loetles Gerlin.

Taas tuleb hakata peale jalutuskäike lemmiku käppasid ja vahel isegi kõhualust puhastama. Kiireks ja tõhusaks lahenduseks on spetsiaalsed lemmikutele mõeldud niisked lapid. Varuge ka erinevaid šampoone ja palsameid.

Hea mõte on muuta kümblemise protseduur lõõgastavaks – seda saab teha vaikse spaamuusika abil. Lase vanni leige vesi ja kümblemine võib alata. Vees mõnuleda armastavatele koertele on saadaval vinge Scruffs Noodle Mitt puhastuskinnas, millega saab koerale hästi massaži teha. Kui koer pelgab pesemist, on soovitav kasutada näiteks Flamingo iminappadega lakkumismatti, mille saad vanni seinale kinnitada koos maitsva pasteedi või konserviga.

Mõnusaid tegemisi koos lemmikuga!

Mine juba nüüd eelbroneerima, sest tutvumishind kehtib kuni avamiseni! 

Copy
Tagasi üles