GALERII ⟩ Annetuskampaania «1000 kangelast lumes» pälvis selge sõnumi võistluse eriauhinna

Postimees
Copy
28.10.2022, Tallinn
Selge sõnumi patroon Ülle Madise ja Eesti Keele Instituudi direktor Arvi Tavast andsid üle 2022. aasta selge sõnumi võistluse auhinnad. Pildil Eriauhinna pälvinud MTÜ Slava Ukraini, Postimehe ja Solutional OÜ annetuskampaania „1000 kangelast lumes“
Foto Tairo Lutter, Postimees
28.10.2022, Tallinn Selge sõnumi patroon Ülle Madise ja Eesti Keele Instituudi direktor Arvi Tavast andsid üle 2022. aasta selge sõnumi võistluse auhinnad. Pildil Eriauhinna pälvinud MTÜ Slava Ukraini, Postimehe ja Solutional OÜ annetuskampaania „1000 kangelast lumes“ Foto Tairo Lutter, Postimees Foto: Tairo Lutter/Postimees/Scanpix Baltics

Reedel, 28. oktoobril, anti üle 2022. aasta selge sõnumi võistluse auhinnad, mille eriauhinna pälvis MTÜ Slava Ukraini, Postimehe ja Solutional OÜ annetuskampaania «1000 kangelast lumes».

Kampaaniaga «1000 kangelast lumes» kogusid MTÜ Slava Ukraini, IT-ettevõte Solutional ja Postimees raha, et toota ja annetada Ukrainas võitlevatele sõduritele talvised vormiriided. Eesmärk oli koguda 400 000 eurot, kuid Eesti rahva erakordse abivalmiduse toel koguti kahe ja poole päevaga raha kaks korda enam – 811 790 eurot. Annetuste toel saab sooja talvevarustuse 2300 Ukraina kangelast.

«Kampaania «1000 kangelast lumes» tegi eriliseks väga konkreetne eesmärk. Kui varasemalt on suuri annetusi kogutud abstraktsemalt, siis sel korral oli väga täpselt teada kellele, kuhu ja kuidas annetus läheb. Nagu kõik Ukraina abistamisega seotud algatused ja projektid, sündis ka see kõikide muude tegemiste kõrvalt ning vabatahtliku initsiatiivi alusel. Kokku tulid erinevate valdkondade spetsialistid, kes kõik panid õla alla ja aitasid luua toimiva annetuskeskkonna ning selge kommunikatsiooni,» lausus Postimees Grupi turundusdirektor Anne Muldme.

Toetame sõdureid ja kohalikku majandust

Kampaaniaga toetatakse Ukrainat kahekordselt, sest nii talvejoped kui ka -püksid tellitakse Ukrainas Dnipros asuvast tehasest, seega saavad annetuste eest inimesed tööd ja Venemaa okupatsiooniarmee vastu võitlevad mehed sooja.

«Oleme väga uhked ja tänulikud eestlaste üle. Suur aitäh kõikidele annetajatele, tänu kellele saime nii lühikese ajaga oma esialgse kui ka suurema eesmärgi täidetud – varustada 1000 Ukraina sõduri asemel hoopis 2300 kangelast sooja talvevarustusega. Möödunud nädalal algas Ukrainas Dnipros enam kui kahe tuhande talvevormi tootmine. Kui kõik läheb nii nagu plaanitud, saavad kõik talvevormi komplektid detsembri alguses Slava Ukrainile üle antud. Võimalik on seegi, et Ukraina võitlejad hakkavad vorme saama jooksvalt juba varem,» ütles Slava Ukraini tegevjuht Johanna-Maria Lehtme.

Selge sõnumi konkurss

2022. aasta selge sõnumi võistlusele esitati 86 tööd, mida hindas Eesti Keele Instituudi, Eesti Keeletoimetajate Liidu, Euroopa Komisjoni, Turundajate Liidu, Eesti Kommunikatsioonijuhtide Liidu, Tartu Ülikooli, Riigikontrolli, disainiagentuuri Ruum 414 ja OÜ Spurt esindajatest koosnev žürii.

Selge sõnumi auhinna pälvisid taskuhääling Sünaps, kampaania «Aita toime tulla verevähiga – tule doonoriks», teavituskampaania «Kui tõuksiga, siis kainelt, üksi ja rahulikult» ning Levila. Eriauhinna sai annetuskampaania «1000 kangelast lumes». Selge sõnumi auhinna andsid üle võistluse patroon Ülle Madise ja Eesti Keele Instituudi direktor Arvi Tavast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles