Eesti positiivne kuvand on seotud presidentidega, negatiivne päevapoliitikaga

Kats Kivistik
, Balti Uuringute Instituut
Copy
Eesti presidente hindasid võõrsil elavad eestlased hästi. Fotol vasakult Arnold ja Ingrid Rüütel, Sirje ja Alar Karis, Kersti Kaljulaid ja Georgi-Rene Maksimovski, Ieva ja Toomas Hendrik Ilves.
Eesti presidente hindasid võõrsil elavad eestlased hästi. Fotol vasakult Arnold ja Ingrid Rüütel, Sirje ja Alar Karis, Kersti Kaljulaid ja Georgi-Rene Maksimovski, Ieva ja Toomas Hendrik Ilves. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti väliskogukondade uuringus paluti vastajatel nimetada üks isik või fakt, mis tema arvates iseloomustab Eestit positiivselt ja/või negatiivselt.

Kuigi tulemused esitavad vaid uuringus osalenud välismaal elavate ja end Eestiga siduvate inimeste arvamust ning nende põhjal ei ole mõtet teha üldistavaid statistilisi järeldusi kogu Eesti diasporaa kohta, peegeldavad need siiski ühe laia kogukonna mõttemustreid, hinnanguid ja väärtusi. Lisaks tuleb tähele panna uuringu toimumise aega: see algas augustis 2021, mil presidendiks oli Kersti Kaljulaid ning valitsuses olid hiljuti olnud Keskerakond, Isamaa ja EKRE.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles