Kohtla-Järve uue võimuliidu moodustamine võib takerduda ühe voliniku taha

Põhjarannik
Copy
Sergei Butšinski teatas, et astub välja koalitsiooniläbirääkimistest valimisliiduga Restart Kohtla-Järve.
Sergei Butšinski teatas, et astub välja koalitsiooniläbirääkimistest valimisliiduga Restart Kohtla-Järve. Foto: Matti Kämärä/Põhjarannik

Kohtla-Järve uue võimuliidu loomist ähvardab nurjumine, sest üks 13 saadikust, kes hääletas eelmiste linnajuhtide tagandamise poolt, teatas nüüd, et tema koalitsiooni loomisel ei osale.

Needsamad 13 saadikut tagandasid möödunud neljapäeval linnavalitsuse, volikogu esimehe ja aseesimehe ning kolm komisjoni esimeest. Nad plaanisid ka alustada läbirääkimisi uue võimuliidu moodustamiseks.

Ent laupäeva õhtul teatas sotside nimekirjast volikogusse valitud Sergei Butšinski sotsiaalmeedias, et astub välja koalitsiooniläbirääkimistest valimisliiduga Restart Kohtla-Järve. Talle on lihtsalt vastumeelt see, et valimisliidu saadikud hääletasid neljapäeval volikogus erinevalt teistest loomisel oleva koalitsiooni liikmetest ja hoopis koos vastasleeriga ka linnapea Toomas Naela umbusaldamise poolt olukorras, kus enne oli juba linnavalitsus tagandatud. Selle hääletuse tulemusel pidi Nael, kes erinevalt enamikust teistest tagandatutest pole korruptsiooniskandaalis kahtlusalune, lahkuma päevapealt linnavalitsusest, aga kaks kahtlusalust abilinnapead saavad jätkata kuni uue linnavalitsuse moodustamiseni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles