Zelenskõi sõnul on Venemaa juhtkonnas haiged inimesed

BNS
Copy
Ukraina toetusmeeleavaldus Prahas.
Ukraina toetusmeeleavaldus Prahas. Foto: Martin Divisek/SCANPIX

Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi ütles pühapäevases pöördumises rahva poole, et Venemaa juhtkonnas on haiged inimesed, kui kommenteeris Venemaa otsust peatada Ukraina teravilja vedavate kaubalaevade kontrollimine.

«Venemaa seab maailma taas toiduainetekriisi äärele. Mida maailm siis seekord kuulis? Et väidetavalt laseb keegi viljalaevadelt droone. Algul räägiti võitluslindudest, siis võitlusest putukatega ja nüüd on meil võitlusvili ja tapjanisu, millest Vene admiralide laevad põhja lähevad,» rääkis Zelenskõi.

«Mis ma oskan öelda? Tõesti haiged inimesed. Aga need haiged inimesed seavad maailma taas tõsise toidukriisi äärele,» rõhutas Zelenskõi.

Presidendi sõnul on Aafrikast Aasiani tõusvate toiduainete hindades ainuke süüdlane Venemaa.

Zelenskõi märkis, et Venemaa vastutab selle eest, et Etioopias, Jeemenis või Somaalias on inimestel katastroofiline toidupuudus.

«Loomulikult püüavad partnerid veenda terroririiki väljapressimises tempot pisut maha võtma. Aga kas see on realistlik? Seni näitavad faktid, et Venemaa juhtkond on rohkem huvitatud toidukriisi süvendamisest kui allkirjastatud dokumentide elluviimisest. See, muide, on vastus kõigile neile, kes räägivad läbirääkimistest Venemaaga. Teraviljakoridor on väga konkreetne näide,» lõpetas president.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles