Kuidas veeta tore sügisõhtu sõpradega, siit leiad 5 head ideed!

Copy
Foto: Shutterstock

Käes on sumedad sügisõhtud, kus sisustame aega rohkem mõnusate tubaste tegevustega. Et sügisõhtud oleksid lõbusamad, siis pakume välja viis põnevat ideed, kuidas sõpradega koos tore sügisaeg mööda saata.

1. Mabrik OÜ

2. Olde Hansa

3. Jõeääre puhkekeskus

4. Entertainment Company OÜ

5. Signelly Trühvlite õpituba

Mabrik OÜ

Lauamängude võlumaad aitab avastada MABRIK

Igas kodus võiks olla ühel päeval nädalas lauamänguõhtu - see annaks toreda puhkuse (nuti)ekraanidest. Kuigi Monopoly ja Ticket to Ride lauamänguseeriad on tänaseni populaarsed, on nende kõrval tõusnud au sisse Wingspan, Azul, Root, Terraforming Mars ja paljud teised mängud, kus mängimine on rohkem käikude põnev planeerimine ja vähem juhuslik täringu veeretamine.

Lauamängudest on välja kasvanud ka täiesti omaette žanr nagu rollimängud ehk RPGd (inglise k. role playing games), mis on suures osas raamatu- ja fantaasiapõhised. Tavaliselt on üks mängija mängujuht, kes loob teiste jaoks suurejoonelised seiklused ning pakub narratiivi, kuidas mängijate otsused mõjutavad otseselt loo üldist kulgu. Heaks näiteks on Dungeons & Dragons, mis on tuntud kui paljude kuulsuste eelistatud vaba aja mäng.

Lauamängudepoest MABRIK on võimalik leida ka temaatilisi rollimänge nagu Vaesen Nordic Horror seeria, The Witcher, Fallout või isegi Dune'il põhinev eraldiseisev RPG.

Eestis on üheks populaarsemaks lauamänguvormiks aga kujunenud hoopiski miniatuurimängud nagu Warhammer 40,000 või Star Wars Legion, kus individuaalsetest kujukestest pannakse kokku väeüksused mängulaual mängimiseks. Võib isegi öelda, et tegemist on kolmeosalise hobiga, mis koosneb miniatuuride kogumisest, värvimisest ja mängimisest.

Mainimist väärivad ka kogutavad kaardimängud ehk TCGd (inglise k. trading card games) nagu Magic: The Gathering, Flesh and Blood, Yu-Gi-Oh! ja Pokémon, kus mängijad panevad endale kokku võimalikult konkurentsivõimelisi kaardipakke ning suurem osa mängimisest baseerub võistluslikel turniiridel.

Lauamängude sobivust ei saa mõõta mängija vanusega, nendest saab rõõmu ka kõige väiksem pereliige. Pigem saab määravaks kui keerulised on mängu reeglid ning paljude mängude puhul ka inglise keelse teksti osakaal.

Rohkem infot mängude kohta leiate SIIT.

Olde Hansa

See on restoran, mille sarnast pole kusagil maailmas

Kas sina teadsid et nii unikaalne koht on siinsamas, Tallinnas? Olde Hansa on rikka kaupmehe kodu, kus sa saad 700 aasta vanuste kiviseinte vahel kogeda üsna loomutruud ja ehedat keskaegset elu.

Mitte sellepärast, et elekter kallis on, vaid ikka selleks, et luua võimalikult autentset keskaegset miljööd, valgustavad restorani ruume küünlad. Ka teenindajate riietus on keskaegses stiilis. See on väga hubane ning omapärase stiiliga restoran, kus on võimalik teha väike rännak keskaega.

Menüügi on keskaja stiilis, kõik vürtsid ja maitseained, mida toitudes kasutatakse, on sellest ajastust. Siin saad sa maitsta metslooma liha, mis tuleb Eesti metsadest. Võrratu karuliha, põder, hirv, metssiga ja muud põnevate maitsetega ulukid. Et selles restoranis müüakse rikaste kaupmeeste kombel kõike külluslikult, on toiduportsud väga suured, aga seejuures mõistliku hinnaga. Taimetoitlastele ja veganitele on eraldi menüü.

Õlu, mahlad ja napsid, mida joogikaardist valida saad, on selle maja inimeste endi poolt käsitööna valmistatud. Ainult veinid tuuakse väljastpoolt.

See on restoran, kus kõik, lastest vanuriteni, tunnevad ennast hästi. Eriti tore on siia tuua oma välismaalt tulnud külalised, et neile meie kultuuriajalugu tutvustada.

Väga paljud inimesed peavad siin oma sünnipäeva keskaja stiilis ja paarikesed käivad romantilist õhtut veetmas - restoranis on lausa eraldi armunute nurgake. Kuuel päeval nädalas muudavad sinu olemise veelgi meeleolukamaks keskaegset muusikat mängivad muusikud.

Olde Hansa maja on suur, läbi kolme korruse ja ruumi on väga palju. Seega on see fantastiline koht suurte kollektiivide ürituste ja jõulupidude pidamiseks.

Restorani personalilt saate ette tellida heeroldi, kes teeb teie õhtu veelgi põnevamaks. Või korraldame teile lausa Suurgildi peo, kus toimub sööming pikkades laudades, heerold viib läbi rituaale ja mänge ning muusikud lahutavad meelt. Pidu saab tellida ka inglise, vene ja prantsuskeelsena.

Suuremate seltskondade tuleks teha eelnev broneering, aga kui tullakse väiksema seltskonnaga, võib lihtsalt tänavalt sisse astuda – teile leitakse kindlasti koht. Rohkem infot restorani kohta leiad SIIT.

Avastamata pärl - Jõeääre puhkekeskus

Tahad sõpruskonna või töökaaslastega mõnusalt aega veeta ja koos midagi aktiivselt teha? Mõnus puhkemaja, saun, kümblustünn ja ühine kokkamine on just see, mida sa vajad. Täiuslik võimalus puhkamiseks ootab teid kaunis looduses, mitte kaugel pealinnast.

Sul on plaanis juubel, pulm, meeskonnakoolitus või midagi muud põnevat? Tallinna lähedal jõe kaldal, mändide all asuv Jõeääre puhkekeskus on just see koht, mis pakub mugavat ja mõnusat äraolemist sinu kuni 28 liikmelisele seltskonnale.

Jõeäärel saab mõnusalt aega veeta ka väiksem seltskond. Vesihobu, Jõe ja Männi – just sellised toredad nimed on puhkemajadel, mida saab eraldi välja rentida ja milles on ööbimiskohti kuni 9-le inimesele, kuid mida renditakse välja ka kahele. Majade hind sõltub nädalapäevast ja inimeste arvust.

Igas majas on oma saun, kust pääseb otse terrassile, lisaks on võimalik kasutada kümblustünni.

Ümbruses on ilus loodus, männi- ja seenemetsad ning jõgi. Suvel saab matkata metsas, mängida kettagolfi, ujuda, püüda kala ja soovi korral kasutada pitsaahjuga välikööki.

Talvel saab suusatada mööda privaatseid, hooldatud suusaradu, harrastada talisuplust ja nautida saunamõnusid.

Novembri lõpuni seltskondadele alates 4-inimest 20% soodustust. Kasuta koodi SÕBRAD. Rohkem infot Jõeääre puhkekeskuse ja seal pakutava kohta saad SIIT.

Entertainment Company OÜ

Eredad emotsioonid ja unustamatu pidu on garanteeritud

Teil on täpselt 60 minutit selleks, et pääseda pangahoidlasse ja varastada saladokumendid. Te peate kiirustama, sest panga valve on teie plaanidest teadlik ning politsei on juba teel.

Ei, te ei pea taolist pahategu reaalsuses ette võtma. Sellist võimalust ja tugevaid emotsioone pakub Noclue põgenemistuba Pank.

Teine põgenemismäng Võlurite Kool (Harry Potteri teemaline tuba) räägib noorest võlurist ning avab maagilise maailma ukse ja annab võimaluse tunda ennast tõelise võlurina. Te peate mitte ainult sisenema salaruumidesse vaid sealt ka välja pääsema.

Põgenemistuba kui selline annab võimaluse sukelduda salapärasesse ning hämmastavasse seiklusmaailma. Iga põgenemistoa eesmärgiks on tõelise atmosfääri loomine, mida mängija saab nautida. Siin võib mitte ainult jälgida eriagentide või võlurite seiklusi, vaid ka kehastuda nendeks.

Et mängu läbimiseks on 60 minutit, peavad meeskonnad tegema lahenduste leidmiseks koostööd. Samuti tuleb olla tähelepanelik, sest vihjed võivad olla kus iganes.

Mäng sobib seltskonnale, kus on kaks kuni kuus inimest.

Põgenemistoas saad korraldada ka enneolematult põneva sünnipäeva ja üllatada enda külalisi. Tähtpäeva tähistamiseks on pakkumisel erinevad paketid, soovi korral korraldatakse ka toitlustus. Peoruumis mahub korraga laua taha kuni 15 inimest. Soovi korral saab sünnipäevalapse kingituse peita põgenemistuppa. Põgenemistoad sobivad suurepäraselt ka lastele alates kaheksandast eluaastast. Põgenemistoad seatakse sisse nii, et lapsed saaksid ilma täiskasvanu abita nende läbimisega hakkama. Noclue põgenemistoad sobivad nii täiskasvanutele, lastele kui ka peredele.

Ebastandardsete ülesannete lahendamine on hea variant ettevõtte meeskonnatunde tekitamiseks. Pakkuda on mitu erinevat paketti ja alati arvestatakse ka erisoovidega.

Meil on võimalik siin ka poissmeeste- või tüdrukuteõhtuid korraldada. Eredad emotsioonid ja unustamatu pidu on garanteeritud.

Rohkem infot leiad SIIT.

Signelly Trühvlite õpituba

Signelly Trühvlite õpitoas valmistate „jumalate sööki“

Kui sul on planeerimisel ettevõtte jõulupidu, romantiline tüdrukute õhtu, sünnipäev, firmaüritus, kokkutulek või mõni muu koosviibimine, muudab Signelly Trühvlite õpituba selle sündmuse magusalt sisukaks ja meeleolukaks.

Prantsuspärased pehmed purukattega trühvlid 20 erineva marjapuru ja pähklikattega, iga komm on erineva maitsega. Ja siis veel need belgiapärased kastetud trühvlid võrratu täidisega…mmmagus!

Paari tunni jooksul omandad meie magusas töötoas teadmisi kuidas neid suurepäraseid maiuseid valmisada. Igaüks viib endaga kaasa kauni karbitäie trühvleid ja ka oskuse neid komme edaspidi ise teha.

Kui sulle tundub, et sinu töötajad vajavad särtsu, pole midagi paremat, kui üks korralik šokolaadilaks - koostegemise rõõm liidab meeskonda!

Või täna oma kliente või äripartnereid ja valmistage oma töötajatega neile meeldiv jõuluüllatus - kinkepakid šokolaaditrühvlitega. Miski ei väljenda südamlikkust paremini kui ise tehtud asjad.

Tee oma jõuluüritus meeldejäävaks ja magusaks ning korralda paaritunnine koosolemine, kus saate teada põnevaid fakte šokolaadi ajaloost ja kõik osalejad valmistavad imelisi, suus sulavaid käsitöötrühvleid.

Aga kui sa nii soovid, pannakse kaks head asja kokku: õhtusöök Argentiina restoranis maitsvate söökidega ja trühvlite tegemise õpituba sealsamas.

Trühvlite õpituba sobib ka suurepäraselt tütarlaste sünnipäevaürituseks – üks vahva šokolaadipidu on alati lahe!

Üldjuhul on töötoa toimumise koht Tallinnas, kui aga tahad tähtpäeva veeta enda ruumides, tuleb töötoa läbiviija koos kõige vajalikuga sinu juurde.

Meie maitsvate ja magusate töötubade kohta leiad rohkem infot SIIT.

 

Copy
Tagasi üles