Valituks sai soosik: kaitseressursside ametit hakkab juhtima Anu Rannaveski

Brita-Maria Alas
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Anu Rannaveski
Anu Rannaveski Foto: Kaitseministeerium

Kaitseressursside amet (KRA) otsis sügise saabudes uut peadirektorit, kellel oleks esmakordselt ka õigusalane magistrikraad. Nõudmisele vastas peadirektori kohusetäitja Anu Rannaveski, kes oli ainus kandideerija ning kes nüüd ka ametisse nimetati.

Rannaveski asub ametisse 31. oktoobrist, käesoleva aasta 21. märtsist täitis ta kaitseressursside ameti peadirektori ülesandeid.

Kaitseminister Hanno Pevkuri (RE) sõnul on Rannaveski näol tegemist oma valdkonna kogenud asjatundjaga: «Kaitseressursside amet on viimasel läbi teinud mitmeid suuri muutusi ning Anu on tõestanud oma võimekust neid edukalt ellu viia. Olen veendunud, et üle kümneaastane kogemus valitsemisalas töötamist kindlustab edu ka peadirektori ametis.»

Konkursi väljakuulutamisel heitis üks KRA-ga kursis olev ametnik (nimi toimetusele teada) ette, et konkurss näib fiktiivne: «Tippjuhtide värbamistingimusi on muudetud vastavalt ministeeriumi soovile. Miks ministeerium seda teeb? Saaks ausalt ja läbipaistvalt öelda, et see inimene on end töökohal õigustanud,» ütles ta Postimehele toona. 

Nii nagu selgitas Postimehele riigikantselei, märkis nüüd ka Rannaveski, et KRA-le on lisandunud varasemast rohkem ülesandeid: «Meie vastutada on nüüd kogu kaitseministeeriumi valitsemisala inimressurssidega seotud teemad - nii kaasaegse tipptasemel personaliteenuse tagamine kui atraktiivsete karjäärivõimaluste toetamine riigikaitses. Samuti on praeguses julgeolekuolukorras jätkuvalt oluline panustada ajateenistuse ja riigikaitseõpetuse populariseerimisse,» rääkis uus juht. 

Rannaveski on töötanud kaitseministeeriumi valitsemisalas alates 2011. aastast. Viimased neli aastat on ta kaitseministeeriumis juhtinud kaitseväeteenistuse osakonda. Enne seda töötas ta neli aastat kaitseressursside ameti õigusosakonna juhatajana.

Rannaveski lõpetas 2003. aastal Tartu Ülikoolis haridusteaduskonna eripedagoogika valdkonna ning 2007. aastal Tartu Ülikooli õigusteaduskonna. Rannaveskit on 2015. aastal tunnustatud kaitseministeeriumi hõbemärgi ning 2017. aastal III klassi teeneteristiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles