Mõned majad seisavad aastakümneid tühjalt, kui juhtumisi maha ei põle

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Munitsipaalpolitseinikud leidsid järjekordsel reidil, et Kalaranna tänava tühja maja üks aken on jälle lahti murtud ja üks kodutu sinna elama kolinud.
Munitsipaalpolitseinikud leidsid järjekordsel reidil, et Kalaranna tänava tühja maja üks aken on jälle lahti murtud ja üks kodutu sinna elama kolinud. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna munitsipaalpolitsei ametnikud tõdesid äsjasel reidil, et niikaua kui krundil seisab tühi lammutamist ootav maja, on seal ühesugused probleemid. Aga kui vana maja lammutatakse ja algab uue ehitamine, tekivad kohe teistsugused mured.

Kusjuures mõni kinnilöödud akende ja ustega maja on linnapilti ilmestanud juba paarkümmend aastat. «Vanade majade probleemid on selles, et sinna kolivad sisse kodutud või et sinna sattuvad seiklema lapsed. Aga kui algab ehitus, siis hakkab kohe tulema kaebusi tolmu, müra ja ehitusplatsilt autoratastega tänavale jõudva pori kohta,» lausus mupo vaneminspektor Aivar Aug.

Ta lisas, et üldiselt näitavad tühjade hoonete omanikud üles järjest suuremat mõistmist ja koostöövalmidust ning reageerivad kiiresti palvetele hooned kindlalt sulgeda. Siiski on ainuüksi Põhja-Tallinnas poolsada tondilossi, mida mupo regulaarselt kontrollimas käib.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles