NOORTE VÄGIVALD ⟩ Väidetavalt ründas Pärnus noorte tüdrukute kamp 8-aastast tüdrukut (10)

Tarvo Madsen
, ajakirjanik
Copy
Illustratiivne foto.
Illustratiivne foto. Foto: Shutterstock

Ühismeedias leviva kirjelduse kohaselt leidis Pärnus taas aset vahejuhtum, mille käigus noored tüdrukud kasutasid vägivalda – sel korral löödi 8-aastast tüdrukut. Politsei on juhtumiga kursis ning uurib loo tausta.

Facebooki lehel «Märgatud Pärnus» jagatud postituses kirjeldatakse, kuidas pühapäeva pärastlõunal läksid postitaja 8- ja 12-aastane tütar bussipeatusesse, kus neid ründas neljane kamp suuremaid tüdrukuid.

«Nad karjusid: «Tšau, tatid!». Ja üks lõi nooremale tütrele vastu pead. Peatuses oli ka vanem naine, kes nägi asja pealt. Keegi ei reageerinud, lapsed läksid ruttu bussi peale,» kirjutati postituses.

«Tüdrukud olid ka bussis, sõitsid Kuke peatusest edasi. Aidake tuvastada lööjat, sest soovin teavitada politseid ja rääkida tüdruku vanematega,» lisas postitaja.

Pärnu politsei piirkonnavanem Karin Uibo ütles Postimehele, et politsei on juhtumiga kursis ning on suhelnud ka postituse teinud lapsevanemaga. Tema sõnul selgitatakse välja juhtumi täpsemad asjolud ja ka selle, kes olid teo toimepanijad.

Politsei pühendab noortele palju tähelepanu

Viimasel ajal on Pärnu noorte tegevus mitmel korral jõudnud avalikkuse ette. Mõni nädal tagasi jahmatasid kogu Eestit videoklipid, kuidas noortekamp peksis endavanust tütarlast. Samal ajal liikus ühismeedias ka teateid teisest samalaadsest juhtumist.

Küsimusele, kas Pärnus on nüüd noored kuidagi eraldi luubi alla võetud, vastas Uibo, et probleemsete alaealistega käib politseil pidev töö koostöös lastekaitse, noorsootöötajate ja prokuratuuriga. Viimastel aastatel on Uibo sõnul Pärnus käima lükatud mitmeid projekte, mille kaudu probleemseid noori seaduskuulekale teele suunata aidatakse.

«Meil on mobiilsed noorsootöötajad, kes käivad ja suhtlevad iga nädal noortega just seal, kus liiguvad noored ise. Nemad loovad noortega kontakti, toetavad ja nõustavad neid ja aitavad noortel vajadusel lahendada ka omavahelisi konflikte. Lisaks on Pärnus projekt «Ringist välja», kus probleemset noort koostöös tema perega aitab hulk spetsialiste, näiteks lastekaitsest, politseist, prokuratuurist ja ka mujalt,» loetles Uibo.

Samuti töötab Pärnumaal noorte abistamiseks lepitusmudel, mida kasutatakse siis, kui noortel on tekkinud konflikt koolis.

«Sellised tõsised juhtumid, nagu Pärnus möödunud nädalal aset leidsid, on harvad ja kui vaatame statistikat, siis viimase 3–4 aasta jooksul näeme seda, et Pärnumaal on langenud kehaliste väärkohtlemiste ja avaliku korra raskete rikkumiste arv, mille on toime pannud alaealised,» selgitas ta.

Politsei on viimase nädalaga saanud rohkem teateid alaealiste omavahelistest konfliktidest, mis viitab Uibo sõnul sellele, et inimesed annavad sellest rohkem teada. «Kindlasti ongi oluline märkamine ja teavitamine. Ükski täiskasvanu ei tohi jätta sekkumata, kui ta näeb, et laps on hädas. Kõige kiirem abi on telefonil 112. Teeme kogu aeg tööd selle nimel, et laste heaolu ja turvalisus oleksid tagatud,» toonitas Uibo.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles