FOTOD ⟩ Verine popkorn ja sõrmedest supp: nõmmekas pani aias püsti õudustemaa

Alexandra Saarniit
, ajakirjanik
Copy

Nõmme elanik Ragne Kabanova postitas esmaspäeval ühismeediasse, et ootab kõiki lapsi oma aeda halloween'i puhul trick-or-treat'ima (komm või pomm). Ehkki naine eeldas, et kohale võib tulla paarkümmend last, oli neid hoopis üle 80.

Naine, kes avas oma koduaia väravad kaheks ja pooleks tunniks sõnas, et üritus oli üllatavalt populaarne. Kaunistatud aeda tuldi uuristama isegi Pääskülast.

«Arvasime, et tuleb ehk 10 kuni 15 last, aga läbi käis üle 80 lapse, lisaks ka nende vanemad. Olime pehmelt öeldes šokeeritud,» rääkis Kabanova. Ka külastajad jagasid, et kõik oli väga läbimõeldud ja hirmus ning et nende laste arvates oli siiani tegemist kõige ägedama halloween'iga.

«Tahtsime teha midagi naabruskonna ja oma sõprade lastele. Aga mitte n-ö family friendly (peresõbralik) versiooni, kus on nunnud kõrvitsad ja nõiakesed, vaid natukene hirmutavama nurga alt, et endal oleks ka lõbus,» ütles naine, kellele olid suureks abiks tema tütred 7-aastane Elsa ja 11-aastane Ruby.

«Meil oli supiköök, kus üks särtsakalt hirmuäratav nõid - minu sõbranna Mari-Ann - n-ö inimestest suppi keetis ja sõrmi sinna sisse hakkis ning oli vampiir, kes laste julgust testis ja verist popkorni pakkus,» kirjeldas ta ja lisas, et tema tütar lasi kõigil lastel endale ka kingipaki valida, kuhu oli sisse pakitud midagi temaatilist.

Kingikotid olid Kabanova sõnul erineva kuju ja suurusega ning nende sisse pakiti komme, küpsiseid, kleebiseid, vampiirihambaid, tätoveeringuid, mänguputukad jne. Viies suvalises pakis olid ka Apollo kinkekaardid.
Kingikotid olid Kabanova sõnul erineva kuju ja suurusega ning nende sisse pakiti komme, küpsiseid, kleebiseid, vampiirihambaid, tätoveeringuid, mänguputukad jne. Viies suvalises pakis olid ka Apollo kinkekaardid. Foto: Erakogu

«Edasi liikusid lapsed aias suure ämblikuvõrgu juurde, kust pääses mööda ainult sellest läbi pugedes. Võrgus olid punaste silmadega ämblikud, millest mõned ka liigutasid ja hääli tegid. Ümberringi oli sinine udu, mis loodetavasti veel hirmuäratavat atmosfääri võimendas.» 

Reaktsioonid halloween'i aeda külastades olid perenaise sõnul väga erinevad. Mõned lapsed olid ehmunud nägudega, aga oli ka neid, kes elevusest mööda aeda «ringi põrkasid». «Kuna formaat oli pigem hirmutav, siis suuremad läksid rohkem teemaga kaasa.»

Küsimusele, et kas Kabanova pere on suur halloween'i tähistaja, vastas ta, et pigem mitte. «Varasematel aastatel olen olnud pigem passiivne. Mulle tundus ka, et mis me seda «ameerika püha» siia impordime, aga kui ma hakkasin rohkem selle kohta lugema ja nägin, kui õhinas lapsed oma kostüümide kallal tegutsesid ja kui palju lihtsat rõõmu see endaga kaasa tõi, siis tundus tobe olevat automaatselt sõrgu vastu ajada.»

«Ja mis kõige parem, halloween ja mardipäev ning kadripäev pole samal õhtul, seega väga edukalt saab mõlemat tähistada. Käime lastega iga aasta ka mardisanti jooksmas, ootame neid enda juurde ka ning kadripäeva tähistame samuti. Aga fakt on ka see, et halloween'i kostümeeritud tähistamine on efektsem ja lõbusam ettevõtmine kui pahupidi kasukatega regilaulude laulmine. Ja ma arvan, et ruumi on mõlema jaoks,» selgitas Kabanova.

«Ma arvan, et meil tuli väga hästi välja ja just nii, nagu ma seda oma peas ette olin kujutanud. Minu sõbrannad Maria ja Loore tulid ka appi ja meil oli väga tore,» jutustas Kabanova tütar Ruby.

Ta rääkis, et usub, et halloween on laste jaoks väga oluline püha ning ta loodab, et tähistavad seda ka järgmisel aastal. Ka kadri- ja mardipäev on tüdruku sõnul temavanuste seas endiselt populaarne. «Pealegi - kus mujalt saaksime me komme novembris?» küsis Ruby.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles