Pääsküla raba kaitsealal algavad teetööd

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Pääsküla raba.
Pääsküla raba. Foto: Kristin Karu

Pääsküla rabas algavad kuu lõpuni kestvad hooldustööd, mille käigus tõstetakse olemasolevaid pinnasteid madalamates kohtades, mis on üle ujutatud.

Oktoobri lõpus korrastati ja osaliselt tõsteti laudteid ja purdeid. Nõmme linnaosa vanema Karmo Kuri sõnul on paekivikillustikuga kaetud pinnasteede tõstmise põhjuseks koprapaisudest ja sügisvihmadest kohati üle ujutatud teelõigud. «Pääsküla raba kaitsealal lähtutakse ennekõike looduse huvidest. Ka remonttöödel peab arvestama selle ala looduslikku eripära. Pinnasteede tõstmisel on oluline kasutada paekivikillustikku, sest see soodustab teedelt hiljem aluselise vee nõrgumist, mis on väga sobiv teeservades kasvavatele käpalistele,» selgitas linnaosavanem.

Pääsküla raba kaitsealal on ligi nelja kilomeetri ulatuses loodusõpperadasid, mitu puidust silda ja vaateplatvormi, mis on rajatud aastatel 2007–2009. Käesolevate hooldustööde eesmärk on Pääsküla raba kaitseala pinnasteede üle ujutatud ja vajunud kohtade tõstmine nii, et pinnasteed oleks ajutiselt taas kuiva jalaga ja turvaliselt läbitavad.

Töid teeb Trigent Ehitustehnika OÜ, tööde kogumaksumus on 31 800 eurot ja tähtaeg on 30. november 2022.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles