Teadusnõukoja saatus on lahtine: ministeerium ja terviseamet pigem soovivad jätkamist

Postimees
Copy
Olgugi et koroonaviiruse leviku tõttu ellu kutsutud teadusnõukoja leping hakkab lõpule jõudma, on ekspertidest koosneva nõukoja roll siiski oluline. Foto on illustratiivne.
Olgugi et koroonaviiruse leviku tõttu ellu kutsutud teadusnõukoja leping hakkab lõpule jõudma, on ekspertidest koosneva nõukoja roll siiski oluline. Foto on illustratiivne. Foto: Tairo Lutter

Olgugi et koroonaviiruse leviku tõttu ellu kutsutud teadusnõukoja leping riigikantseleiga saab aasta lõpus läbi, pole veel teada, mis komisjonist edasi saab, vahendas rahvusringhääling.

«Ma arvan, et me sellest pandeemiast väljume veel mõnda aega, ma arvan, et vähemalt kevadeni tuleb siin erinevaid deeskaleerimise samme teha, nii et siin saabki nüüd valitsus öelda, kui suureks toeks teadusnõukoda neile on. Meie jaoks on ta kindlasti toeks, nii et mina ütleksin jah,» kommenteeris ERR-ile teadusnõukoja võimalikku jätkamist terviseameti peadirektori asetäitja Mari-Anne Härma.

Nii Härma kui ka sotsiaalministeeriumi terviseala asekantsler Heidi Alasepp ütlesid, et praegu igal teisel esmaspäeval koos käiva teadusnõukoja argumenteeritud otsused lisavad kindlust juurde Covid-kriisist ja pandeemiast väljumisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles