Keskerakond: valitsusliidul tuleb väliskomisjonile leida uus juht (19)

Postimees
Copy
Marko Mihkelsoni poliitilised vastased tahavad teda väliskomisjoni esimehe kohalt kangutada.
Marko Mihkelsoni poliitilised vastased tahavad teda väliskomisjoni esimehe kohalt kangutada. Foto: Drew Angerer

Riigikogu Keskerakonna fraktsioon nõuab Reformierakonnalt, Isamaalt ja Sotsiaaldemokraatlikult Erakonnalt, et valitsusliit leiaks juba esmaspäevaks Marko Mihkelsoni (RE) asemele parlamendi väliskomisjoni esimeheks uue inimese.

Keskerakonna fraktsiooni aseesimees Kersti Sarapuu ütles pressiteates, et olukorras, kus on palju selgusetust ning esitatud rasked süüdistused, on kõigile osapooltele parim leida väliskomisjonile uus juht.

«Ühel või teisel põhjusel on väliskomisjoni esimees valesti käitudes sattunud olukorda, kus toimunul ei saa olema kõlapinda mitte ainult siseriiklikult, vaid ka välissuhtluses. Ja kuigi tegemist on välispoliitilistel teemadel kõrgelt hinnatud riigikogulasega, ei saa see praeguses situatsioonis olla määrav,» tõdes Sarapuu.

Ta loodab, et koalitsioonierakonnad jõuavad samale järeldusele ning leiavad väliskomisjoni juhtima väärika asendaja.

«Reformierakond on küll juba kinnitanud, et ei näe vahetuseks põhjust, kuid usun, et Isamaa ja sotsiaaldemokraadid mõistavad olukorra tõsidust ning teevad vaatamata koalitsiooni juhterakonna vastuseisule riigimeheliku otsuse,» avaldas Sarapuu lootust.

Kommentaarid (19)
Copy
Tagasi üles