Kiirabi toimetas Kohtla-Järve «oligarhi» vanglasse

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Ajakirjandus on nimetatnud Nikolai Ossipenkot Kohtla-Järve kroonimata kuningaks, kes mõjutab tugevalt linna poliitilist elu ning kontrollib tohutut osa Ida-Virumaa prügi- ja lumekoristusärist.
Ajakirjandus on nimetatnud Nikolai Ossipenkot Kohtla-Järve kroonimata kuningaks, kes mõjutab tugevalt linna poliitilist elu ning kontrollib tohutut osa Ida-Virumaa prügi- ja lumekoristusärist. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Oktoobri alguses lahvatanud korruptsiooniskandaali järel ligi kuu aega vahistamist vältinud Kohtla-Järve kroonimata kuningaks kutsutud ärimees Nikolai Ossipenko (64) viibib eilsest alates vahi all. Kiirabiauto toimetas seni tervislikel põhjustel vabaduses viibinud Ossipenko eile pärastlõunal kodust Viru vanglasse.

Ossipenko viidi trellide taha pärast seda, kui Tartu ringkonnakohus tühistas Viru maakohtu 6. oktoobri määruse, millega jäeti korruptsioonis kahtlustatav Ossipenko vahi alla võtmata. Paar tundi pärast ringkonnakohtu otsust sõitis kiirabiauto koos Ossipenkoga vanglaväravast sisse. Esialgu vahistas kohus ta kaheks kuuks.

Ringkonnakohtu hinnangul on Ossipenko vahi alla võtmine vältimatult vajalik, kuna ta võib vabaduses viibides jätkata kuritegude toimepanemist. Sama uskus oktoobri alguses ka Viru maakohus, kuid otsustas ärimehe siiski tervislikel põhjustel vahistamata jätta. Ringkonnakohtu hinnangul tegi Viru maakohus vea, kui leidis, et Ossipenkot ei saa tervisliku seisundi tõttu vahistada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles