Elanikkonna kaitse rahastusele tõmbas valitsuskabinet vee peale (16)

Margus Martin
, ajakirjanik
Copy
Ohuteavituse sireenisüsteem ostetakse Slovakkia firmalt Telegrafia. Süsteemi esimesed katsetused on kavas selle kuu lõpus.
Ohuteavituse sireenisüsteem ostetakse Slovakkia firmalt Telegrafia. Süsteemi esimesed katsetused on kavas selle kuu lõpus. Foto: Tootja, Sander Ilvest. Kollaaž

Kuigi valitsus on pärast Venemaa sõjalise agressiooni algust Ukrainas eraldanud sel aastal lisaeelarvest veel raha Eesti elanikkonna kaitsega seotud küsimuste lahendamiseks, kaetakse sellise projektipõhise rahastusega üksnes lähema paari aasta vajadus. Selgust edasise suhtes pole aga endiselt.

Siseminister Lauri Läänemets (SDE) nentis eile valitsuse kabinetinõupidamise järel, et tema ettepanek eraldada riigieelarvesse laiapindse riigikaitse tagamiseks 0,5 protsenti sisemajanduse kogutoodangust (SKT) ei leidnud toetust, ja põhjendas seda Reformierakonna vastuseisuga: viimane ei pea võimalikuks riigile täiendavaid rahalisi kohustusi võtta. «Sain aru, et Isamaa mõtles nendes küsimustes kaasa. Reformierakond ütles, et eelarve on antud hetkel olulisem,» sedastas Läänemets.

Ent selle teemaga on ministri hinnangul juba üsna kiire. «Öelda, et las järgmine valitsus tegeleb selle asjaga või arutame hiljem kuskil, aga rahalisi otsuseid kas või põhimõtteliselt teha ei saa – see on probleem,» tunnistas ta.

Kommentaarid (16)
Copy
Tagasi üles