TAUST ⟩ Kaitseväe plaanid külvavad hirmu kodust ilma jääda (4)

Priit Pullerits
, vanemtoimetaja
Copy
Üks sissesõite Nursipalu harjutusväljale.
Üks sissesõite Nursipalu harjutusväljale. Foto: Margus Ansu

Juba suve lõpust saadik hullutavad Võrumaal Rõuge, Võru ja Antsla valla inimesi jutud, et kaitseministeerium hakkab laiendama Nursipalu harjutusvälja. Kümned ja kümned sealsed pered pelgavad, et ühel halval päeval peavad nad oma senise elu ja elamise maha jätma ning kolima kusagile mujale.

Aga infot, keda valus saatus tabab, ei ole vallarahva seas kellelgi. See annab toidet kuulduste levikule. Näiteks läks lõppeval nädalal ringlema jutt, et mõned on kaitseministeeriumilt teavituskirja juba kätte saanud. Jutu jälgi ajades selgus, et kuuldus ei vasta tõele.

Kuni täpsemat teavet pole, elavad inimesed pidevas hirmus – mitmed tunnistasid Postimehele, et pole saanud pikemat aega õieti magadagi –, aga ka lootuses. Need, kes elavad Võru lähedal, loodavad, et harjutusväli ei laiene ida suunas ehk linna poole, vaid lääne suunas, kus rohkem soid. Need, kes elavad soiste alade läheduses, loodavad jällegi, et harjutusväli laieneb just lääne suunas, kus pinnas on sõjaharjutusteks tugevam.

Postimees käis sel kolmapäeval vestlemas inimestega, kes Nursipalu harjutusvälja laienemisele suure tõenäosusega jalgu jäävad.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles