NÄDALA PERSOON ⟩ Jüri Raidla: kahju, et meie poliitikud on harjunud eeskätt rääkima, aga suhteliselt vähe kuulama (4)

Raul Ranne
Copy
Kui Jüri Raidla 1993. aastal koos ühe Pariisi bürooga Tallinnas advokaadibürood asutas, olid prantslased abiks ka ametiruumide otsimisel. Sobivaimaks osutus uhke pika trepiga Saarineni maja, kus prantslasest abimehe hinnangul oli tunda vanale kultuurmaailmale kohast vaimsust ning rahvusvahelisele mainega büroole kohast väärikust.
Kui Jüri Raidla 1993. aastal koos ühe Pariisi bürooga Tallinnas advokaadibürood asutas, olid prantslased abiks ka ametiruumide otsimisel. Sobivaimaks osutus uhke pika trepiga Saarineni maja, kus prantslasest abimehe hinnangul oli tunda vanale kultuurmaailmale kohast vaimsust ning rahvusvahelisele mainega büroole kohast väärikust. Foto: Sander Ilvest

Võimalik, et see intervjuu pidi kulgema kuidagi teisiti. Arvestades, et tuntud ja teenekas vandeadvokaat ja õigusekspert Jüri Raidla astub selle aasta lõpuga Ellex Raidla Advokaadibüroo partnerkonnast välja, oleks paras tehtule ja saavutatule tagasi vaadata. Pigem. Aga teadagi – kui inimene teeb plaane, siis jumal naerab.

Jutuks tuli eeskätt aktuaalne. Vaadatuna läbi õiguse prisma, öelduna hinnatud õigusspetsi tunnetusega. Vaevalt on mõnes intervjuus nii sageli pruugitud sõnu õigusriik, põhiseadus ja… riigireform.

Kui teiega viimati pikemalt vestlesime – see oli viis aastat tagasi –, jalutasime teie maakodu krundile rajatud noores tammikus, kus kasvab 76 nimelist puud, üldse kokku 90.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles