VIDEO JA FOTOD ⟩ Robotid võitlesid areenil elu ja surma peale (1)

Madis Veltman
, foto-ja videoreporter
Copy

Tallinnas Dvigateli vagunitehases leidis laupäeval aset AHHAA Robolahing, kus suurel kuulikindlal areenil võitlesid elu ja surma peale mitukümmend kaugjuhitavat võitlusrobotit.

Lahingule lisasid pinget areenilt purskuvad tuleleegid, areeni põrandast kerkivad kirved ja muud üllatused. Jagatakse tasuta jäätist ja karastusjooke.

Robolahing toimus kuuendat korda. Peakorraldaja Kaimo Kukk ütles, et võistlustulle astusid robotid, mille eesmärgiks on üksteist kahjutuks teha, kasutades selleks erinevad relvi, näiteks löökriistu, terasid või ketassaage.

Robotid võtsid mõõtu kahes kaalukategoorias: kuni 29,9 kilogrammi ning 30–55 kilogrammi.

Võitlusrobotid on ehitanud ja programmeerinud erinevad tehnoloogiaettevõtted, tudengid, robootikaringide lapsed ja sõpruskonnad.

«Osa roboteid on osalenud juba mitmed aastaid ja on iga aastaga muutunud aina tugevamaks ning kvaliteetsemaks,» ütles Kukk.

Ta lisas, et võistlusel puudub kindel favoriit, seega on kõik võimalik, sest ka kõige kindlamal võitjasoosikul võib otsustaval hetkel aku tühjaks saada või relv tõrkuda.

«Robolahing ei ole üksnes kolm tundi kestev masinamadin, vaid selles on suur osa strateegial ja nutikusel,» lausus Kukk.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles