Kohtla-Järve võimuliit jõudis koalitsioonileppe põhiosas üksmeelele

Nele Kullerkupp
, ajakirjanik
Copy
Eduard Odinets.
Eduard Odinets. Foto: Kermo Benrot

Kohtla-Järvel uut koalitsiooni moodustavad sotsid, Keskerakond ja valimisliit Restart jõudsid koalitsioonileppe põhilistes sisulistes punktides üksmeelele ning edasi räägitakse läbi juba linnajuhtimist puudutava tööjaotuse küsimuses.

«Kõigi partnerite huvides on võimalikult kiiresti saavutada kokkulepped ja asuda linna juhtima. Kinnitamist vajab linna eelarvestrateegia, on vaja üle vaadata linna arengukava, keeruliseks tõotab tulla järgmise aasta eelarve kokkupanek,» ütles Kohtla-Järve linnavolikogu sotsiaaldemokraatide fraktsiooni esimees Eduard Odinets, kelle sõnul on läbirääkimised möödunud kiires tempos ja koostöises vaimus.

Enneolematult palju tähelepanu saavad uue koalitsiooni leppes korruptsioonivastased meetmed – näiteks kohustuslikud koolitused linnavolikogu liikmetele, vastavate juhiste väljatöötamine, linnajuhtimise läbipaistvuse suurendamine ja sisekontrollisüsteemide tugevdamine –, loetles Odinets, kes on juhtinud ka riigikogu korruptsioonivastast erikomisjoni.

Keskerakonna fraktsiooni esimees Sergei Lopin rõhutas koalitsioonileppe puhul linnakeskkonna parendamise meetmeid.

«Jätkame panustamist tegevustesse, mis muudavad linnaruumi ilusamaks ja atraktiivsemaks. Toetame korteriühistuid elamute kordategemisel, korrastame linnatänavate remondisüsteemi, arendame avalikke vaba aja veetmise alasid,» märkis Lopin.

«Kohtla-Järve haridusvaldkond vajab sisulisi muudatusi ja ümberkorraldusi – nii mõttelaadis kui ka hoiakutes,» sõnas valimisliidu Restart Kohtla-Järve saadik Hendrik Agur.

Tema sõnul lubab uus loodav linnavõim püstitada koolipidajana realistlikud eesmärgid kvaliteetse hariduse pakkumiseks linnas ning igati toetada linna haridusasutusi selles. Sealhulgas ka sujuva ülemineku tagamisel eestikeelsele õppele koolides ja lasteaedades.

«Haridusvaldkond on üks peamisi prioriteete, selle arendamisse tuleb erilise hoole ja vastutustundega suhtuda,» rõhutas Agur.

Koalitsiooniläbirääkimised jätkuvad järgmisel nädalal. Allkirjastamiseni loodetakse jõuda enne 14. novembrile plaanitud linnavolikogu erakorralist istungit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles