Huviharidus hääbub – õpetajad ei tööta enam õhinapõhiselt (5)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Üks suurimaid probleeme Eesti Tantsuhuvihariduse Liidu esimehe Jane Miller-Pärnamägi hinnangul on see, et huvikoolidest lahkuvad just kvalifitseeritud õpetajad. See tähendab ka kvaliteedi langust.
Üks suurimaid probleeme Eesti Tantsuhuvihariduse Liidu esimehe Jane Miller-Pärnamägi hinnangul on see, et huvikoolidest lahkuvad just kvalifitseeritud õpetajad. See tähendab ka kvaliteedi langust. Foto: Madis Veltman

Olukorras, kus kooliõpetajad on tänu aastatepikkustele nõudmistele lõpuks palka juurde saanud, on huviharidusõpetajad ikka sunnitud 800 euro eest lapsi juhendama ning seetõttu ähvardab huviharidust hääbumine.

Kuigi nii balleti-, viiuli- kui ka kunstiõpetajad on läbinud pika haridustee, et oma erialal töötada, tundub olevat unustatud, et ka nemad on pedagoogid. Eesti Tantsuhuvihariduse Liidu esimees Jane Miller-Pärnamägi ütles Postimehele, et viimastel aastatel on räägitud üldhariduskoolide õpetajate ning kultuuritöötajate palgatõusust, huviringi õpetajad esindavad samal ajal aga nii üht kui ka teist ala.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles