FOTOD ⟩ Noorte laulu- ja tantsupeol süüakse kolme sorti suppi (2)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy

Veerandsada Põltsamaa koolinoort valisid Orkla Eesti Põltsamaa tehases välja suvise noorte laulu- ja tantsupeo supid. Välja valiti kodune seljanka, frikadellisupp ja kanaborš, mida serveeritakse suvise laulukaare all peolistele ligikaudu 162 000 portsjonit.

Põltsamaa kogukonna laulu- ja tantsulapsed maitsesid viit Põltsamaa purgisuppi, mille hulgast tuli eelistus anda kolmele. Laste vaieldamatuks lemmikuks osutus kodune seljanka, millele pakkusid tihedat konkurentsi frikadellisupp ja boršisupp kanalihaga. Noortele, kes liha ei söö, pakutakse suvisel peol Põltsamaa lihata borši ja nuudli-köögiviljasuppi.

«Suuri üllatusi esikolmiku osas ei olnud, sest neid kolme suppi armastavad ka eestlased kõige rohkem,» märkis Orkla Eesti juht Kaido Kaare ja lisas, et supi söömisest on saanud laulupeo tule süütamise, rahvariiete ja rongkäigu kõrval tore traditsioon.

«Lisaks mitmekülgse ja tervisliku toidu pakkumisele mõtleme ka sellele, kuidas jääkidele uus elu anda. Nii jõuavad Põltsamaa supiteost üle jäänud köögiviljakoored rohegaasijaama, kus nendest valmistatakse gaasi, mille peal sõidab näiteks Tartu linna ühistransport,» lisas ta.

Laulu- ja tantsupeo Sihtasutuse teabejuhi Sten Weidebaumi sõnul serveeritakse suvisel laulu- ja tantsupeol ligikaudu 162 000 portsjonit suppi. 

XIII noorte laulu- ja tantsupidu «Püha on maa» toimub 30. juunist 2. juulini 2023.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles