Kilingi-Nõmmel hukkus tulekahjus 18-aastane neiu

Postimees
Copy
Foto: Päästeamet

Kilingi-Nõmmes toimunud põlengus hukkus täna hommikul 18-aastane neiu.

7. novembril kell 4.19 sai Häirekeskus teate, et Pärnu maakonnas Saarde vallas Kilingi-Nõmme linnas Kantsi tänaval põleb 2-korruseline elamu, kus on inimesed sees. Päästjate kohale saabudes põles maja teine korrus lahtise leegiga, mida asuti kohe kustutama.

Üheksa majaelanikku olid oma jõududega hoonest välja saanud, kuid majast ei olnud väljunud 18-aastane neiu. Suitsusukeldumise käigus leidsidki päästjad teiselt korruselt hukkunud noore naise.

Kella 5.10 oli tulekahju lokaliseeritud ning tegeleti järelkustutustöödega, mille käigus leiti hoonest ka hukkunud kass. Kella 8.38 oli tulekahju likvideeritud.

Kõik kannatanud vaatas üle kiirabi, kes õnneks arstiabi ei vajanud. Päästetöödega tegelesid Kilingi-Nõmme, Pärnu, Häädemeeste, Abja kutselised ja Tali vabatahtlikud päästjad. Tulekahju tekkepõhjus on selgitamisel. Esialgsetel andmetel ei olnud majas suitsuandurit, ka kodunõustamist ei olnud selles majas tehtud.

Päästjad tuletavad meelde, et suitsuandur on Eestis kohustuslik ning see on kõige odavam elukindlustus, sest suur osa traagilisi tuleõnnetusi juhtub, kui inimesed magavad. Töökorras suitsuandur hoiatab valjude piiksudega tulekahju eest selle algstaadiumis ja annab tegutsemiseks vajalikku lisaaega.

Suitsuandureid tuleb testida kord kuus, vajutades test-nuppu. Lisaks tuleb puhastada anduri avasid. Kui nupuvajutusele helisignaali ei järgne või see ei ole piisavalt tugev ja selge, tuleb kontrollida, kas piisab patarei vahetamisest või on anduri eluiga lõppenud ning seejärel soetada uus andur.

Sel aastal on tuleõnnetustes hukkunud 31 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles