Avariis osalenud linnaliini bussijuhil polnud juhtimisõigust

Brita-Maria Alas
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Õismäe teel sõitis auto bussipaviljoni. Foto on illustratiivne!
Õismäe teel sõitis auto bussipaviljoni. Foto on illustratiivne! Foto: Erik Prozes

Linnaliinibussi ja jalakäija kokkupõrke järel sündmuspaika jõudnud politseinikud tuvastasid, et bussijuhil ei olnud juhtimisõigust. Tallinna Linnatranspordi (TLT) selgitusel oli juhi sõiduõigus ajutiselt peatatud ning bussijuht arvas, et luba pikendatakse automaatselt. 

Pühapäeval kella 17 paiku toimus Õismäel Nurmenuku peatuses liiklusõnnetus, kus foori punase tule ajal ülekäigurajale astunud mees sai löögi linnaliinibussilt. Sündmuspaigas selgus muu hulgas, et bussijuhil puudus vastava kategooria juhtimisõigus.

«Bussi juhtinud 62-aastane mees, kes töötab TLT-s bussijuhina 30 aastat, omab D-kategooria juhtimisõigust aastast 1985. Tema luba oli ajutiselt peatatud, kuna peale ametikoolituse läbimist (täiendõpe, mille peavad läbima iga 5 aasta tagant kõik kutselised juhid, sealhulgas veoauto- ja bussijuhid) ei olnud bussijuht õigeaegselt oma luba transpordiametis vahetanud,» selgitas TLT kommunikatsioonijuht Olga Polienko.

Bussijuht tunnistas Polienko sõnul oma viga, kuna ta arvas, et sõiduõigust pikendatakse automaatselt. Tänaseks on ta selle puuduse TLT teatel korda teinud.

«TLT sisekontrolli osakond teeb sõidukijuhtide dokumentide kontrolli paar korda aastas. Kuna TLT-s töötab üle 1400 bussijuhi, siis suhtleme transpordiameti spetsialistidega, et leida võimalusi protsess automatiseerida. See aitab edaspidi vältida sarnaseid olukordi,» märkis kommunikatsioonijuht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles