Avalik saladus: Sisekaitseakadeemia relvaarvestus logises juba pikemat aega

Brita-Maria Alas
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Siseministeeriumi kantsleri Tarmo Miilitsa sõnul läksid kaduma nõukogudeaegsed relvad.
Siseministeeriumi kantsleri Tarmo Miilitsa sõnul läksid kaduma nõukogudeaegsed relvad. Foto: Kollaaž

Sisekaitseakadeemial pole korrektset arvestust teenistusrelvade üle olnud juba aastaid: pole selge, kes pidanuks vastutama, miks liikusid relvaruumi võtmed käest kätte ilma dokumentatsioonita ja miks ei tehtud töötajate ettepanekutest välja. Pikalt hõõgunud ja esmaspäeval lahvatanud skandaali tõttu lahkuvad rektor Marek Link ja haldusosakonna juht Mati Mätlik ametist.

Kehva sisekontrolli tõttu on koolist kadunud kuus tulirelva ning ligi 140 erivahendit, mille võimalikku asukohta ega kadumisaega ei suudetud ka siseministeeriumi auditiga välja selgitada. Mis relvadega täpselt tegu oli, ei saa ministeerium ega kool avaldada.

Link ja Mätlik esitasid lahkumisavaldused tegelikult juba 2. novembril, kui siseministeerium oli kriitilise auditiga lõpule jõudmas. «Teenistusrelvade käitlemisel tuvastatud puudustest olid kõik osapooled teadlikud,» nenditi auditis, milles muu hulgas selgus, et usaldusväärne ülevaade teenistusrelvadest, nende asukohtadest ja kasutajatest on koolis juba aastaid puudunud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles