Krista Aru kandideerib sotside nimekirjas riigikokku

Meinhard Pulk
, ajakirjanik
Copy
Krista Aru
Krista Aru Foto: Sille Annuk

Ajakirjandusteadlane ja Tartu Ülikooli raamatukogu direktor Krista Aru kandideerib eelseisvatel riigikogu valimistel sotsiaaldemokraatide Tartu linna nimekirjas.

Krista Aru on olnud riigikogu liige aastatel 2015 kuni 2019, siis kuulus ta Vabaerakonna fraktsiooni.

Erakonna esimees Lauri Läänemets on rõõmus, et Krista Aru otsustas kandideerida sotsiaaldemokraatide nimekirjas. «Krista on oma tegevuses tugev ja sihikindel ning tema taust ja pädevus aitavad meil kindlasti veelgi paremini tegeleda meie ees olevate regionaalse arengu ning inimeste toimetulekuga seotud väljakutsetega. Ta on kahtlemata väga suur väärtus meie meeskonnale,» ütles Läänemets.

Erakonna Tartu piirkonna kandideerijate nimekiri ja selle järjestus kinnitatakse detsembri alguses piirkonna üldkogul.

Krista Aru on ajakirjandusteadlane ja museoloog, kellel on pikk karjäär muuseumivaldkonnas, sealhulgas Eesti kirjandusmuusemi direktorina (1995–2006) ning ERMi direktorina (2006–2012). Tema töö viis ERMi ka 2016. aastal uue maja avamiseni, sest tema juhtimisel toimus ERMi uue maja projekteerimine ning maja avamiseks vajalik eeltöö.

Aru on pälvinud Valgetähe III klassi teenetemärgi, Eesti Kultuurkapitali kirjanduse aastapreemia, Tartu Kultuurikandja, aasta kodaniku jpt tunnustusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles