Koostöökogu vaeb kloostrivaremete püsikatuse rajamist

BNS
Copy
Pirita klooster.
Pirita klooster. Foto: Marina Puškar

Tallinnas Pirita linnaosa valitsuses koguneb kolmapäeval kell 13 Pirita kloostri koostöökogu, et saada täpne ülevaade varemete seisukorrast ja arutada püsikatuse ehitamise võimalust.

«Olen kokku kutsunud Pirita kloostri koostöökogu, et käsitleda väljavaadet rajada kloostrivaremetele alaline katus,» selgitas kohtumise tausta Pirita linnaosa vanem Kaido Saarniit. «Selleks kuulame ära uuringu läbi viinud eksperdi detailse ülevaate varemete olukorrast, pärast mida ootame kõigi kogu esindajate tagasisidet, kuidas tähtsa teemaga edasi minna. Eestlaste jaoks nii olulise ja enam kui 600 aastat vana hoonega seotud võimalikud muudatused tuleb enne tegutsemist põhjalikult läbi kaaluda.»

Pirita kloostri varemetepargi koostöökogusse kuulub kolm Tallinna linna esindajat ja kaks Pühima Päästja Püha Birgitta Ordu esindajat. Tallinna linna esindajad on Tallinna keskkonna- ja kommunaalameti tegevusvaldkondi koordineeriv abilinnapea, Pirita linnaosa vanem ja Tallinna linnaplaneerimise ameti muinsuskaitse osakonna juhataja. Lisaks osalevad seekordsel kohtumisel uuringu läbi viinud ekspert ja siseministeeriumi esindaja.

Juulis ja augustis tehti Pirita kloostri varemetes uuring, mille eesmärk oli välja selgitada kloostrivaremete seisukord. Uuringu tegi Pirita linnaosa valitsuse tellimusel Eks Invest OÜ.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles