Tallinn katsetab uut talvist parkimiskorraldust

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Foto: Tallinna linnavalitsus

Alates detsembrist muudetakse Kristiine linnaosa Lille asumis ja Haabersti linnaosas Õismäe välisringil parkimiskorraldust, mille eesmärk on tänavaid paremini hooldada ja lumest puhastada.

Uue parkimiskorralduse kehtestamist kaaluvad ka teised linnaosad. Tänavu uuendas linn lepinguid hoolduspartneritega ning uute lepingutega peaks paranema ka talvise tänavakoristuse kvaliteet, kuid oma panuse saavad anda ka kohalikud elanikud.

«Ka parema tahtmise juures ei saa tänavahooldustehnika tänavaid puhastada ega lund välja vedada, kui tänavad on kinni pargitud. Kui soovime, et maksumaksja raha kasutataks tõhusalt ning traktori jõudmine mõnele tänavale või hoovi annaks ka oodatud tulemuse, siis peame kasutusele võtma ajutise parkimiskorralduse,» ütles abilinnapea Vladimir Svet.

Neljapäeval, 10. novembril kell 18 toimub Kristiine linnaosa valitsuses infotund, kus tutvustatakse uut parkimiskorraldust kohalikele elanikele.

Vastavalt uuele parkimiskorraldusele on Kristiine linnaosa Lille asum jagatud neljaks tsooniks.

I tsooni tänavatel (Mooni, Kasvu, Loo, Kannikese, Kibuvitsa, Kullerkupu tänava lõik Mooni tn ja Kibuvitsa tn vahel ning Ülase tänava lõik Kibuvitsa tn ja Tulika tn vahel) kehtestatakse parkimise keeld esmaspäeviti kell 9–16.

II tsooni tänavatel (Mineraali, Maasika, Vaarika, Lille ning Kullerkupu tänava lõik Lille tn ja Mooni tn vahel) ei tohi parkida teisipäeviti kell 9–16.

III tsooni tänavatel (Tulbi, Tulika, Tulika põik, Ülase, Sinika, samuti Madara tänava lõik Paldiski mnt ja Tulika põigu vahel) kehtestatakse parkimise keeld kolmapäeviti kell 9–16.

IV tsoonis, Madara tänava lõigul Tulika põigu ja Endla tn vahel ei tohi parkida esmaspäeviti ja neljapäeviti kell 22-6.

Vastavalt uuele parkimiskorrale keelatakse Haabersti linnaosas Õismäe välisringi sisemisel poolel parkimine esmaspäeviti kell 9–16 ja ringi välimisel poolel teisipäeviti kell 9–16.

Uue parkimiskorralduse tulemuslikkust hindavad linnaosad järgmise aasta mais-juunis ning seejärel otsustatakse, kas uus parkimiskord võiks kehtida aasta ringi. Uue parkimiskorralduse kehtestamist kaaluvad ka teised linnaosad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles