Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister süvenes infotunnis raamatu lugemisse (14)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Minister loeb infotunnis raamatut.
Minister loeb infotunnis raamatut. Foto: Kuvatõmmis

Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Kristjan Järvan (Isamaa) luges tänases riigikogu infotunnis Mart Laari raamatut «Pööre».

Riigikogu juhataja Jüri Ratas (KE) tegi infotunni ajal märkuse, öeldes, et ministril ei ole ilus lugeda raamatut, kui saadikud küsimusi esitavad ning ministrid peaksid neile vastama. 

«Ma edastan lihtsalt ühe info vahepeal siin minister Kristjan Järvanile, et on tulnud minule info, et ei ole ilus seda raamatut infotunnis lugeda. Eks te ise otsustage seda, aga seda on märgatud, et võib-olla siis... Kuna teile küsimusi ei ole, ma saan sest aru, aga saate kuulata neid teemasid, mida küsitakse,» manitses Ratas. 

Pärast riigikogu juhataja pöördumist luges Järvan raamatut ikkagi edasi ning öeldu teda ei morjendanud. 

Kristjan Järvan luges riigikogu infotunnis raamatut.
Kristjan Järvan luges riigikogu infotunnis raamatut. Foto: Kuvatõmmis

Isamaa anonüümseks jääda sooviv saadik oli täna just uurinud ministrilt selle raamatu kohta ning selgitas Postimehele, et Järvan oli talle selgitanud, et ta tutvub täpsemalt sellega, kuidas noored Isamaa ministrid alustasid Eesti riigi õigele teele juhtimist. 

«Ka tänasel, kriiside ajastul on vaja julgeid otsuseid ja suuri tegusid,» olevat Järvan talle põhjendanud, miks ta uuris Mart Laari raamatut «Pööre». Järvan olevat lisanud: «Eesti poliitika vajab praegu hädasti pööret EKRE ja Reformierakonna mõttetult ja kunstlikult üles keeratud kisklemiselt, ühiskonna lõhestamiselt tõsise, asjatundliku ja rahvast ühendava poliitika juurde,» vahendas poliitik ministri juttu. 

Järvani sõnul jõudis ta infotunnis läbi lugeda üle 60 lehekülje. 

Oktoobri lõpus jäi riigikogu infotunnis teistmoodi kõrvalise tegevusega vahele tervise- ja tööminister Peep Peterson (SDE), kes üritas vargsi nikotiinipatja põske pista. Peterson ütles täna Postimehele kommentaariks, et lugemine on kindlasti mõistlikum tegevus kui snus'i tarvitamine. «Mõistlik on lugeda midagi maailma avardavat...» lisas ta.

«Olen osalenud ministrina riigikogu istungil kahel korral. Pean tunnistama, et ehkki asekantslerina oli mul palju kokkupuuteid nii Vabariigi Valitsuse kui ka riigikoguga, olin meeldivalt ärevuses. Raamatute lugemine on mõistagi tervitatav ning eeskujulik, kuid igal asjal on oma aeg,» kommenteeris kultuuriminister Piret Hartman (SDE). Ta selgitas, et riigikogu infotunnis osalemine kuulub ministrite tööülesannete hulka ning kõrvaltegevusega tegelemine on ebaprofessionaalne, aga ka ebaaustav riigikogu liikmete suhtes. «Ehkki riigikogu poliitiline kultuur ja poliitikute vastastikune austus on viimaste aastate vältel muutunud ning seda pigem halvemuse suunas, tuleb üha rohkem ka enda eeskujul hakata näitama nii ühiskonnale kui ka poliitikutele positiivset, sisukat, üksteist ja riiki austavat kultuuri,» toonitas Hartman. 

Kommentaarid (14)
Copy
Tagasi üles