Riigikogus käis paras palagan (5)

Brita-Maria Alas
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Pealtvaatajale võis eile tunduda, et riigikogus sisulist tööd ei tehtudki, vaid käis üks pidev tsirkus: Mihkelsoni skandaaliküsimuseni jõuti pidevalt tagasi, protseduurilised küsimused osutusid sisulisteks, minister luges raamatut ja spiiker Jüri Ratas pidi hiljem aru andma, kas tal on vaigistamisnupp või ei ole.
Pealtvaatajale võis eile tunduda, et riigikogus sisulist tööd ei tehtudki, vaid käis üks pidev tsirkus: Mihkelsoni skandaaliküsimuseni jõuti pidevalt tagasi, protseduurilised küsimused osutusid sisulisteks, minister luges raamatut ja spiiker Jüri Ratas pidi hiljem aru andma, kas tal on vaigistamisnupp või ei ole. Foto: Konstantin Sednev

Varemgi on ette tulnud, et riigikogu iganädalases infotunnis läheb peaminister Kaja Kallase (RE) ja Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) liikmete vahel sõnasõjaks, kuid eilse tunni järel heitis peaminister riigikogu esimehele Jüri Ratasele (KE) ette, et too ei juhi istungeid.

«Ole hea, katkesta see! Ole hea, katkesta see! Palun katkesta see!» hüüdis sotsiaalkaitseminister Signe Riisalo (RE) eilses infotunnis Martin Helme (EKRE) jutu vahele, kui saadik luges ette osa kinnise kohtuasja andmetest.

Nimelt võeti infotunni esimese teemana ette väliskomisjoni juhi Marko Mihkelsoni (RE) pildiskandaal ning EKRE fraktsiooni liikmed Mart ja Martin Helme nõudsid peaministrilt juhtumi kohta moraalset hinnangut.

Kallas rõhutas, et pildiskandaali teema ei sobi riigikogu saali: «Laste õiguste kaitseks on sellised kohtuistungid kuulutatud kinniseks – just selle pärast, et selliseid arutelusid ei oleks. Seetõttu on väga kohatu tuua need arutelud siia, riigikogu saali. Sellega rikutakse laste õigusi oluliselt,» ütles ta saali ees.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles