Riikidevahelise jäätmeveo nõuete kontrollimisel rikkumisi ei leitud

BNS
Copy
Reid sadamas.
Reid sadamas. Foto: Keskkonnaamet

Keskkonnaameti inspektorid kontrollisid sel nädalal koos maksu-ja tolliameti töötajatega Tallinna reisisadamas 23 veokit ning riikidevahelise jäätmeveo nõuetest kinnipidamise rikkumisi ei leitud. 

Rahvusvaheline jäätmevedu on lubatud, aga selleks peab olema vastav luba, samuti peab täitma selles kehtestatud tingimusi. Näiteks suunati 2020. aastal mitmed jäätmeveosed Eestist Soome tagasi, sest jäätmed, mida veeti, ei vastanud saatelehtedele märgitud andmetele.

Keskkonnaameti peadirektor Rainer Vakra ütles, et selliseid kontrolle, mille käigus pööratakse tähelepanu just jäätmete käitlemiseks kehtestatud nõuetele, teevad keskkonnaametnikud iga kuu. 

Vakra lisas, et ebaseaduslik jäätmevedu on ohtlik, sest siis ei ole täidetud ringlusse võetud jäätmete käitlemisele seatud erinõuded ning kogu tegevus ohustab tegelikult nii inimeste tervist kui loodust.

«Näiteks on varem proovitud riiki tuua ehitusprahi nime all hoopis sorteerimisjääke, milles sisalduva taaskasutamiseks kõlbliku materjali osakaal on palju väiksem kui eelnevalt töötlemata jäätmetes. Teadmata päritoluga jäätmete osas pole võimalik hiljem veenduda nende ohutuses keskkonnale, näiteks võivad naftasaadusi sisaldavad jäätmed vale käitlemise korral põhjustada tõsiste tagajärgedega keskkonnareostuse,» rääkis peadirektor.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles