PPA laevastik ja USA rannikuvalve korraldavad ühisharjutuse

Postimees
Copy
Harjutusele on tulemas ka mereväe miinijahtija EML Sakala.
Harjutusele on tulemas ka mereväe miinijahtija EML Sakala. Foto: Dmitri Kotjuh

Neljapäeval, 10. novembril saabub Eesti sisemerre USA rannikuvalve laev Hamilton, et kohtuda PPA laevastikuga ning ühiselt harjutada otsingu- ja päästetöid, aga ka lahingumeditsiini puutuvat.

PPA mereturvalisuse grupi juht Marge Kohtla avaldas heameelt, et USA rannikuvalve on Eestisse tulemas ja nendega saab korraldada ühise harjutuse. «Merel on koostöö äärmiselt oluline, sest ühiselt oleme tugevamad ja saame kiiremini õnnetusjuhtumitele reageerida. Rahvusvahelised partnerid aitavad meie vetes tagada nii meie julgeolekut kui ka mereohutust ning ühine harjutamine tagab ladusa koostöö päästesündmustele reageerides,» sõnas Kohtla.

Ühisharjutuse käigus mängitakse läbi pääste- ja otsingutööde harjutus, aga harjutatakse ka pardumisprotseduure ning esmaabi andmist kannatanutele. Lisaks ühisharjutusele külastavad PPA esindajad USA rannikuvalvelaeva, et tutvuda partnerite töö ja võimekusega.

Ühisharjutusest võtavad osa USA rannikuvalve laev Hamilton ning PPA laevastiku kaater Pikne ja mootorpaat M-15, lisaks tuleb harjutusele mereväe miinijahtija EML Sakala.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles