Karis osaleb Pariisi rahufoorumil küberjulgeoleku ümarlaual

BNS
Copy
Alar Karis
Alar Karis Foto: Peter Dejong

President Alar Karis osaleb neljapäeval ja reedel Prantsusmaa presidendi Emmanuel Macroni kutsel viiendat korda toimuval Pariisi rahufoorumil.

President Karis kõneleb ümarlaual, mille arutelu teemaks on geopoliitilise olukorra mõjud küberjulgeolekule ning osaleb üritusel, mis keskendub laste kaitsele küberruumis valitsevate ohtude eest.

Eesti riigipea võtab sõna küberjulgeolekule keskenduval ümarlaual, kus teiste seas astuvad üles Microsofti president Brad Smith, Prantsusmaa välisminister Catherine Colonna, Ühendkuningriigi välisminister Wopke Hoekstra ja Interpoli peasekretär Jürgen Stock.

Pariisi rahufoorumi programm keskendub tänavu kobarkriisist väljumisele. Arutletakse, kuidas süvendada riikide koostööd konfliktide ajal ja leevendada kriiside sotsiaal-majanduslikke tagajärgi. Samuti räägitakse kliima- ja keskkonnalahendustest, turvalisema ja eetilisema digimaailma tagamisest ning kaasavama ja õiglasema ühiskonna edendamisest.

Prantsusmaa presidendi Emmanuel Macroni kõrval võtavad rahufoorumil sõna paljude rahvusvaheliste organisatsioonide juhid, teiste seas UNESCO peadirektor Audrey Azoulay ja ÜRO Maailma Toiduprogrammi tegevdirektor David Beasley. Samuti osalevad aruteludes kodanikuühiskonna aktivistid ning rahvusvaheliste ettevõtete juhid.

President Karis võtab täna osa rahufoorumi raames toimuvast president Macroni juhitud laste kaitsele internetis keskenduvast üritusest, mis otsib koos suurte netiplatvormidega võimalusi laste kaitsmiseks küberruumis ja internetis valitsevate ohtude eest.

Elysée palees toimuval arutelul osalevad veel Jordaania, Argentina, Uus-Meremaa jt riikide liidrid, kohal on UNICEFi ja ÜRO kõrged eriesindajad, kodanikuühiskonna organisatsioonid Save the Children, WeProtect, E-enfance, RespectZone, Point de Contact ning internetimeedia hiiud Amazon, Dailymotion, Google, Instagram, Meta, Microsoft, Snapchat, Twitter, Qwant ja TikTok.

President Karis kohtub Pariisis ka Põhja-Makedoonia riigipeaga.Ta jõuab tagasi Eestisse laupäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles