Kortermaja keldris narkolaboris plahvatuse põhjustanud mees pandi vangi (1)

BNS
Copy
Mees vanglas. Pilt on illustreeriv ja pole konkreetse looga seotud!
Mees vanglas. Pilt on illustreeriv ja pole konkreetse looga seotud! Foto: Shutterstock

Tartu maakohus karistas rohkem kui kolmeaastase vangistusega Tartu elanikku, kes pidas kortermaja keldris algelist narkolaborit, kus toimus kevadel plahvatus.

Kohus tunnistas Rauno Belovi süüdi plahvatuse tekitamise, suures koguses narkootilise aine käitlemise ja narkootilise aine levitamise ettevalmistamise eest ning karistas teda kolme aasta ja 7 kuu pikkuse reaalse vangistusega.

Tartu Mõisavahe tänava kortermaja elanikud ärkasid 16. aprilli öösel plahvatuse peale. Sündmuskohale saabunud päästjad kustutasid tulekahju ja üsna pea avastati keldrist ka plahvatuse põhjus – üks elanik oli pidanud algelist narkolaborit.

«Sellised ained on ka ükshaaval ohtlikud, kuid segatuna ja kuumutatuna eritub mürgiseid gaase ja need võivad plahvatada. Praegusel juhul õnneks keegi surma ei saanud, kuid segaja ise sai tõsiseid põletushaavu ja kahjustada said ka keldri uksed, aknad ning esimese korruse korterid,» ütles Lõuna ringkonnaprokurör Ülle Hõrak.

«Narkootikumide tootmise ja müümise nõiaring saab kesta ainult seni, kuni on selliste ainete tarbijaid – inimesi, kes on mürgise aine nimel valmis riskima oma tervise ja eluga. Kunagi ei tea ette, kuidas keha tarbitud segule reageerib ja millal see üledoosi põhjustada võib.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles