Riigikohus ei leidnud purjuspäi kriminaalhooldaja juurde tulnud süüdimõistetu teos rikkumist (2)

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Riigikohtu hinnangul ei ole purjuspäi tulek kriminaalhooldaja juurde rikkumine, kui kohus pole seadunud tingimuseks alkoholitarvitamise keeldu.
Riigikohtu hinnangul ei ole purjuspäi tulek kriminaalhooldaja juurde rikkumine, kui kohus pole seadunud tingimuseks alkoholitarvitamise keeldu. Foto: Elmo Riig

Riigikohus jättis täna rahuldamata Tartu vangla taotluse pikendada tingimisi vanglakaristust kandva kriminaahooldusaluse mehe katseaega ühe kuu võrra, kuna ta ilmus kriminaalhooldaja juurde purjuspäi.

Tartu maakohus mõistis mullu oktoobris 22-aastase Marvini süüdi kehalises väärkohtlemises ja sõiduki purjuspäi juhtimises ning karistas teda 11-kuulise vangistusega. Karistust ei pöörata täitmisele, kui noormees ei pane aasta ja kaheksa kuu jooksul toime uut kuritegu. Karistuse tingimuste järgi peab ta käima regulaarselt kriminaalhooldaja juures.

Tänavu 16. mail ilmus Marvin kriminaalhooldaja juurde purjuspäi. Alkomeetri näit näitas tal 0,466 milligrammi alkoholi ühes liitris väljahingatavas õhus, mis vastab 0,93-promillisele joobele. Noormehe suust tuli alkoholilõhna ning tema reaktsioonid olid häiritud. Samas olid tema kõne, aja- ja kohataju, tasakaal ja koordinatsioon häireteta.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles