Inimesed saavad lõpuks teada, kelle maa kaitseväe harjutusvälja laiendusele ette jääb

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Nursis elava Raul Ermeli sõnul on Nursipalu harjutusvälja laiendamisega seotud teadmatus paljudele väga rusuvalt mõjunud. 
Nursis elava Raul Ermeli sõnul on Nursipalu harjutusvälja laiendamisega seotud teadmatus paljudele väga rusuvalt mõjunud. Foto: Arved Breidaks

Kelle talude, põldude ja metsade arvelt plaanib riigi kaitseinvesteeringute keskus (RKIK) laiendada Võrumaal Nursipalu harjutusvälja ligi neli korda, saavad inimesed teada pärast 21. novembrit; et mitte kompensatsiooniga tüssata saada, peavad seadused hästi teada olema.

«On hädavajalik kaitseväe ja liitlaste üksustele nõuetekohaste ja üksuse suurusele ning spetsiifikale vastavate laskeväljade ja taktikaalade arendamine Lõuna-Eestis,» põhjendas kaitseväe peastaabi väljaõppeosakonna ülem kolonel Viktor Kalnitski Nursipalu harjutusväljaku laiendamise kava 3200 hektarilt kuni 12 000 hektarile.

Kalnitski sõnul on nii suurt laiendust vaja, et harjutusväljas saaks läbi viia ühe vähendatud pataljoni lahinglaskmisi koos kõrgema üksuse lahingutoetuse elementidega. Samal ajal peaks saama teha kahe pataljoni põhilaskeväljaõpet ning piiratud mahus brigaadi taktikalisi manöövreid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles