KUHU MINNA? Isadepäev algab lipuheiskamisega, üritusi toimub kogu Eestis

Postimees
Copy
Kõigi laste isadepäev spordikeskuses, isadepäev, liitlased, kaitsevägi
Kõigi laste isadepäev spordikeskuses, isadepäev, liitlased, kaitsevägi Foto: Vladislav Musakko

Kõik riigi- ja kohaliku omavalitsuse asutused ning avalik-õiguslikud juriidilised isikud heiskavad pühapäeval isadepäeva puhul Eesti lipu. Lippe on oodatud heiskama ka kõik kodumajapidamised, ettevõtted ja ühingud. Lipud heisatakse kell 8 hommikul ja langetatakse päikeseloojangul.

Perekondlikul tähtpäeval kell 11.15 tervitab president Alar Karis ERRi vahendusel kõiki Eesti isasid Raplast. Esinevad Vaiko Eplik, Priit Võigemast, Mikk Pedaja perega ja paljud Rapla andekad noored.

Kell 12 algaval kontsertaktusel Estonia kontserdisaalis annab Eesti Naisliit üle aasta isa tiitli. Kontserdi pealkiri «Isaga ja isata» on inspireeritud maailmas toimuvast olukorrast, et avaldada toetust Ukrainas toimuvale. Eesti Naisliit on aasta isa tiitlit omistanud aastast 1998.

Tartu Ülikooli spordihoones toimub kell 10–15 kaitseväe eestvedamisel tasuta kogupereüritus «Kõikide laste isadepäev». Kohapeal on kaitsevägi, liitlaste lahingugrupp, päästeamet ja PPA, Kaitseliit ning vanglateenistus: korraldatakse elulisi mänge ja demonstreeritakse ametite varustust. Liitlaste lahingugrupi sõdurid Ühendkuningriigist ja Taanist toovad kohapeale uudistamiseks tankid Challenger 2 ja Leopard 2A7, jalaväe lahingumasinad Warrior ja liikursuurtüki AS90.

Lisaks tähistatakse sel päeval kõikide laste isadepäeva Rakveres: temaatilisi töötubasid korraldavad noorkotkaste Viru malev, kodutütarde Viru ringkond, Rakvere avatud noortekeskus, Punane Rist, JELD-WEN Eesti AS, Loomepisik, Athena Maja huvikool, JJ-Streeti tantsukool ja teised. Kehakinnituseks pakuvad suppi ja pannkooke naiskodukaitse Viru ringkonna naiskodukaitsjad ning kodutütarde Viru ringkonna noored. Kõik tegevused on isadepäeval tasuta ja need on kavas kell 12–16.

Pealinnas on võimalik külastada Tallinna Linnamuuseumi filiaale: isadepäevale pühendatud üritused toimuvad linnaelumuuseumis, Kiek in de Köki kindlustustemuuseumis ja Miiamilla lastemuuseumis. Külla ootab ka vabaõhumuuseum, kus kell 11–15 toimub sportlik sandipäev: proovile pannakse ramm, hääl ja mõistus. 

Head isadepäeva! 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles