PORTO FRANCO PROTSESS Hillar Tederi kaitsja: prokuratuur peaks võtma vastutuse poliitikasse sekkumise eest (1)

Tarvo Madsen
, ajakirjanik
Copy

Reedel kell 10 algas Harju kohtumajas Porto Franco kohtuprotsess, kus süüdistatavatena olid kohal Keskerakond, Mihhail Korb ja Hillar Teder.

Harju maakohtus toimunud istungile olid kohale tulnud Hillar Teder ja tema kaitsja Erki Kergandberg, Mihhail Korb ja tema kaitsjad Paul Keres ja Andri Rohtla ning Keskerakonna esindaja Andrei Korobeinik ja kaitsja Aivar Pilv.

Istungi alguses tegi juhtiv riigiprokurör Taavi Pern ülevaate süüdistuse sisust. Riigiprokuratuuri süüdistuse kohaselt kasutas MTÜ Eesti Keskerakond endine peasekretär Mihhal Korb isiklikku ja erakonna mõjuvõimu Tallinna linnapea üle Hillar Tederi ja OÜ Porto Franco huvides, et äriühing saaks Tallinna linnapealt ja temale allunud ametnikelt servituuditasu määramisel ebavõrdse ja põhjendamatu eelise. Vastutasuna pakutud teene eest lubas Teder kohtueelses menetluses kogutud teabe kohaselt Keskerakonda toetada kuni miljoni euro suuruse annetusega, märkis süüdistus. Teod pandi süüdistuse kohaselt toime ajavahemikul 9. veebruarist 2020 kuni sama aasta 12. oktoobrini.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles